Ecofriendly

Scania va livra 15 autogunoiere electrice în Copenhaga

Aceasta este cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Scania.

Locuitorii din capitala Danemarcei se vor bucura în curând de un aer mai curat și mai puțin zgomot: ARC și Municipalitatea din Copenhaga au comandat 15 autogunoiere electrice Scania.

Copenhaga are ambiția de a deveni un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 din 2025. Obiectivul este cu un pas mai aproape: compania de reciclare ARC (Amager Resource Center) a comandat 15 camioane electrice Scania, care vor fi folosite pentru colectare de deșeuri în Copenhaga.

Scania va livra 15 autogunoiere electrice în Copenhaga

În prezent, colectarea deșeurilor în Copenhaga este externalizată. Dar când actualul contract va expira, ARC va prelua operațiunile, pe care le va efectua cu autogunoiere complet electrice, majoritatea livrate de Scania. Primele camioane electrice vor fi operaționale în 2022.

”Este un proiect foarte interesant. Camioanele sunt doar o parte a lui, deoarece este nevoie și de noi locații și infrastructura de încărcare. Planul este ca ele să circule în două schimburi, cu o perioadă de încărcare între schimburi. Peste noapte, bateriile vor fi încărcate cu cea mai ecologică și ieftină energie”, a declarat Per Fischer, director de contracte la ARC.

Autogunoierele ce vor fi livrate în Copenhaga poartă indicativul Scania 25 L, lansat anul trecut. Modelul are o cabină urbană joasă L și motor electric cu putere continuă de 230 kW (310 CP) și putere de vârf de 295 kW (400 CP).

VEZI ȘI: Vreți să faceți trecerea către camioane electrice pentru transport urban? Iată câteva recomandări utile!

Noile camioane electrice vor colecta inițial deșeuri de grădină. Până în 2025, ARC plănuiește să colecteze toate deșeurile menajere din Copanhaga fără emisii locale, cu ajutorul a cel puțin 100 de autogunoiere electrice.

Comanda din Danemarca a fost primită cu entuziasm la Scania, companie care mizează pe soluțiile electrice cu baterii (BEV) pentru transportul greu. Până în 2025, Scania estimează că vehiculele electrificate vor reprezenta 10% din vânzările Grupului în Europa.

Ponderea acestora va ajunge la 50% până în 2030. În următoarea perioadă, Scania și-a propus să lanseze cel puțin un camion sau autobuz electric în fiecare an.

Din aceeași categorie...

Back to top button