Sustenabilitate

Scania va livra 5 camioane electrice și echipament de încărcare de 1,6 MW

Scania va livra 5 camioane electrice și echipament de încărcare de 1,6 MW companiei suedeze Falkenklev Logistik.

Obiectivul Falkenklev Logistik este de a construi un hub de încărcare și un parc solar în sudul Suediei, dar și de a-și electrifica întreaga flotă de 22 de camioane.

Scania va livra 5 camioane electrice și echipament de încărcare de 1,6 MW

Noul depou al companiei din Malmö va deveni în acest an cea mai mare stație de încărcare pentru camioane electrice din Suedia. El va fi folosit de mai multe companii de transport și poate fi extins în viitor pentru a încărca până la 40 de vehicule simultan.

Cele cinci camioane electrice Scania 25P 4×2, cu suprastructură construită de SKAB, vor fi utilizate de Falkenklev Logistik pentru distribuție de mărfuri în sudul Suediei.

Stația de încărcare din Malmö va fi construită de producătorul finlandez Kempower și livrată de Scania. Sistemul folosește o tehnologie inteligentă ce permite furnizarea energiei în funcție de numărul de vehicule încărcate simultan.

Capacitatea maximă inițială va fi de 250 kW pe vehicul, cu potențialul de a crește în viitor la 350 kW pe vehicul. Au fost luate astfel în calcul viitoarele generații de baterii, cu capacitate mai mare, pentru autonomii mai mari.

VEZI ȘI: Scania va avea în 4-5 ani camioane electrice cu autonomie de 500 km

Falkenklev a contractat și compania de energie solară Soltech Energy Solutions pentru a construi un parc solar de 1,5 hectare și un sistem de baterii pentru stocarea energiei cu capacitate de 2 MW. Întregul proiect va costa 18 milioane de euro. Jumătate din această sumă este susținută de agenția suedeză de protecție a mediului Naturvårdsverket.

”Furnizarea soluției noastre de e-mobilitate pentru acest proiect ambițios este o nouă dovadă a dezvoltării rapide a electrificării în transporturile grele. Inițiativa este un exemplu perfect despre cum pot fi create noi ecosisteme și modele de utilizare pentru a decarboniza transportul”, a declarat Fredrik Allard, șeful departamentului E-mobility al Scania.

Scania va livra 5 camioane electrice și echipament de încărcare de 1,6 MW

Din aceeași categorie...

Back to top button