Tehnologie

Scania va livra camioane FCEV cu hidrogen în Elveția, din 2024

Scania va livra începând din 2024 primele camioane electrice FCEV cu pile de combustie alimentate cu hidrogen, în Elveția.

Deși se bazează pe vehiculele electrice cu baterii (BEV) pentru schimbul spre un transport sustenabil, Scania explorează de asemenea și potențialul hidrogenului și al celulelor de combustie. În prezent, Scania dezvoltă primele camioane FCEV ce vor fi livrate unor clienți din Elveția: companiile Emmi AG, Genossenschaft Migros Zürich, Gysin Tiefbau AG și TRAVECO Transporte AG.

Scania va livra camioane FCEV cu hidrogen în Elveția, din 2024

Camioanele ce vor fi livrate în anii 2024 și 2025 vor avea greutăți maxime în combinație între 40 și 70 de tone. Clienții elvețieni vor folosi camioanele în aplicații diverse: Emmi produce lactate, Genossenschaft Migros Zürich operează în vânzări cu amănuntul, Gysin Tiefbau este o companie de construcții care transportă mașini grele în regiunea Basel, iar TRAVECO Transporte este o companie națională de logistică.

Scania a dezvoltat și în trecut camioane cu pile de combustie, pentru proiecte de cercetare, dar acestea vor fi primele unități vândute clienților.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric din România

Scania își extinde astfel oferta de camioane electrice pentru a satisface mai multe segmente și aplicații, dar vrea să afle și mai multe despre rolul pe care îl poate juca în viitor hidrogenul verde.

Vehiculele electrice cu baterii rămân însă o prioritate pentru Scania, deoarece acestea reprezintă în general cea mai bună soluție pentru clienți. Hidrogenul este un purtător de energie promițător și un mod bun de a stoca energie regenerabilă de-a lungul unor cicluri lungi, de aceea va juca un rol important în decarbonizarea sistemului energetic.

Din aceeași categorie...

Back to top button