Sustenabilitate

Scania va livra peste 100 de camioane electrice în Copenhaga

Scania va livra cel puțin 78 de camioane electrice cu cabină L și opțional încă 23 companiei de salubritate Amager Ressource Center (ARC) din Copenhaga.

Primele două camioane din această comandă au fost deja livrate în decembrie 2021. Camioanele cu cabină L cu intrare joasă, multe dintre ele echipate cu Scania City Door, vor îmbunătăți condițiile de lucru ale șoferilor și echipajelor de salubritate.

Scania va livra peste 100 de camioane electrice în Copenhaga

Comanda include cel puțin 72 de compactoare de deșeuri (plus opțiune pentru încă 19), șase camioane cu suprastructură de tip box (plus alte 4 opțional) și un camion cu lift cu cârlig (plus încă unul opțional). Camioanele vor fi însoțite de contracte de service și reparații pentru 8-10 ani.

”Era important ca noile camioane să fie echipate cu soluții inovatoare de siguranță. Unul dintre motivele pentru care am ales Scania a fost City Door, ușa complet vitrată de pe partea pasagerului, care permite un acces rapid și oferă șoferului o vizibilitate mai bună”, au declarat oficialii ARC.

VEZI ȘI: Un nou circuit de teste Scania, pentru vehicule autonome și electrice

Decarbonizarea activității de reciclare este un pas important în obiectivul ambițios al orașului Copenhaga de a deveni, până în 2025, prima capitală din lume neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Noua comandă este o continuare a unui contract pentru 15 autogunoiere electrice, semnat în mai 2021. Restul flotei va fi livrat în decursul anului 2022 și în prima jumătate a anului 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button