Sustenabilitate

Scania va livra un camion electric pentru combinații de 32 de metri

Compania suedeză Jula Logistics, care utiliza deja un camion Scania în combinații de 32 de metri lungime, va primi pentru aceste operațiuni un model electric.

Scania va livra un camion electric pentru combinații de 32 de metri

În majoritatea Europei, camioanele pot transporta un container de 12 metri (40 de picioare) și o greutate maximă de 40 de tone. Din 2015, Jula Logistics utilizează un vehicul ce poate transporta două astfel de containere.

Combinația are 32 de metri lungime și o greutate totală de 64 de tone. Prin transportarea unui sarcini duble, compania reduce numărul de curse necesare, iar consumul și emisiile pe tona transportată scad cu aproximativ 70%.

Compania face acum următorul pas. Combinația de 32 de metri lungime va fi tractată de un camion electric Scania, începând din prima jumătate a anului 2022.

VEZI ȘI: Camion electric Scania pentru Lidl Italia

”Utilizăm transportul intermodal. Mărfurile noastre ajung la Goteborg pe vapor, apoi sunt transportate cu trenul la Falköping. De acolo, containerele sunt livrate cu camionul până la depozitul nostru din Skara, pe o distanță de 60 km. Pentru a face acest lanț de transport și mai sustenabil, din 2022 vom folosi un camion electric alimentat cu energie de la panourile solare pe care le vom monta pe plafonul depozitului”, a declarat Lennart Karlsson, CEO al Jula Logistics.

Scania nu a dat detalii despre performanțele capului tractor electric ce va fi livrat. Producătorul a precizat doar că Jula va putea face câteva curse între Falköping și Skara de câteva ori pe zi.

Scania și Jula Group intenționează ca acest parteneriat să fie unul de lungă durată, pentru electrificarea tuturor fluxurilor de transport ale Jula Logistics.

Din aceeași categorie...

Back to top button