InfoTechȘtiriTehnologie

Scania Watch marchează debutul suedezilor pe piața gadget-urilor

În era tehnologiei, Scania și-a făcut debutul pe piața dispozitivelor inteligente cu un ceas de mână care comunică pe lângă smartphone și cu vehiculele produse de suedezi. Scania Watch colectează informații privind diverse variabile precum consumul de combustibil, eficiența stilului de conducere, viteză medie sau programul de condus. De asemenea, poate fi utilizat pentru a primi emailuri, mesaje și notificări pentru apelurile telefonice.

Mattias Lundholm, Vice Președinte, Scania Connected Services and Solutions, explică faptul că în prezent piața este scăzută pentru folosirea unor astfel de dispozitive inteligente dar „cu toate acestea, este o oportunitate extraordinară să poți conecta în timp real, un dispozitiv aflat tot timpul la tine, în acest caz un ceas de mână, la informațiile esențiale despre sistemele tehnice ale unui camion, precum și la sistemele noastre de monitorizare a datelor și la analize ale flotelor de camioane”.

Scania Watch marchează debutul suedezilor pe piața gadget-urilor

Tehnologie prietenoasă cu șoferul
Scopul Scania a fost de a dezvolta o tehnologie care să fie prietenă cu șoferului, lucru pe care a reușit să-l realizeze într-o perioadă în care majoritatea tehnologiilor sunt adresate deținătorilor și managerilor de flotă. De altfel, acest lucru este susținut și de Jonas Svanholmm, manager de proiect care a adăugat: „Ne-am dorit să dezvoltăm o tehnologie care să fie un prieten cu adevărat pentru șofer. Aplicațiile de gestionare a flotei au vizat în primul rând companiile de transport și operatorii de flote. Scania Watch, duce tehnologia un pas mai departe și ajută șoferul în munca sa de zi cu zi”.

Prima versiune a fost lansată ca o ediţie limitată de 999 de ceasuri, numită Black Griffin și poate fi achiziționată de pe site-ul oficial la prețul de 295 euro. Scania va continua să dezvolte dispozitivul, pentru a-i crește gradul de utilizare prin adăugarea de noi funcții care vor putea fi obținute prin actualizări de soft.

„Ne dorim ca versiunile viitoare să includă funcții care să ofere informații cu privire la pulsul șoferului”, spune Svanholm. „Astfel vor include și o gamă de servicii de sănătate și siguranţa pentru șoferi”.

Din aceeași categorie...

Back to top button