Scania XT disponibilă cu motorul OC13 alimentat cu gaz

Scania XT disponibilă cu motorul OC13 alimentat cu gaz

Producătorul suedez a anunțat că motorul OC13 alimentat cu gaz natural comprimat (CNG) lansat pe final de 2017 este disponibil și pe anumite modele din gama XT.

Introducerea noului motor alimentat cu gaz în gama XT de camioane, reprezintă reprezintă o premieră în acest segment și o alternativă durabilă pentru industria construcțiilor, care va putea reduce semnificativ emisiile de carbon.

Echpat cu 8 butelii de CNG a câte 118 l, fiecare, camionul oferă o autonomie de până la 500 km în condițiile în care acestra rulează pe asfalt.

Însă, în funcție de condițiile de exploatare, autonomia poate să difere, în jos, normal.

Buteliile de gaz sunt montate în locul rezervoarelor clasice la o înălțime mai mare pe cadru, facilitând astfel exploatarea camionului pe drumuri neamenajate și în șantierele de construcții, acolo unde ai nevoie de o degajare mai mare.

Scania spune că motorul OC13 ce dezvoltă 410 CP și un cuplu maxim de 2.000 Nm nu este un compromis, acesta oferind aceleași performanțe prizei de putere (PTO) pentru alimentarea sistemelor auxiliare.

Scania XT disponibilă cu motorul OC13 alimentat cu gaz

Versiunea alimentată cu gaz este una versatilă, putând fi utilizată în mai multe aplicații din industria construcțiilor, în special în transporturile către și din centrele orașelor, ale căror preocupări legate de calitatea aerului au determinat limitări de trafic.

VEZI ȘI: Anularea sau expirarea ITP-ului atrage după sine suspendarea înmatriculării vehiculelor

În echipare cu motor pe gaz, camionul poate fi utilizat pentru configurarea basculantelor, macaralelor, hook-lift-urilor sau chiar a mixerelor de beton.

În mod firesc, camionul este competitiv în țările cu o rețea de alimentare cu gaz bine pusă la punct.

Astfel că, în România, acesta ar fi aproape inutil, din păcate.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.