In Focus

Schimbări majore în sistemul de cântărire al vehiculelor din Ungaria

Începând din 25 aprilie 2018, Ungaria a adus schimbări majore privind toleranțele în sistemul de cântărire fizic al vehiculelor comerciale grele, anunță nit.hu.

Până la data de 25 aprilie 2018, toleranța practicată la punctele oficiale de cântărire al vehiculelor comerciale de transport marfă a fost de 200 kg, atât în ceea ce privește masa totală maximă autorizată (MTMA), cât și greutatea pe motrică. Această valoare de toleranță este dedusă automat din valorile măsurate.

Schimbări majore în sistemul de cântărire al vehiculelor din Ungaria

Astfel, noua reglementare tehnică introdusă în sistemul de cântărire fizic al vehiculelor din Ungaria, impune o toleranță de 60 kg în ceea ce privește MTMA și 100 kg la greutatea pe axă motoare.

Noile valori ale toleranțelor se aplică numai pentru măsurătorile fizice efectuate în stațiile de cântărire clasice.

În ceea ce privește cisternele, autoritățile maghiare ar trebui să ofere alte toleranțe, deoarece mărfurile lichide nu pot fi cântărite foarte precis datorită mișcării.

Conform informațiilor primite de infotrucker.ro de la un cititor, amenda pentru depășirea de greutate cu 40 kg este de 208 euro.

Schimbările aduse în sistemul de cântărire fizic nu-l afectează pe cel de cântărire dinamică (TSM), implementat în Ungaria începând din 19 septembrie 2017 și aflat încă în perioada de testare și calibrare.

La acest sistem valoarea toleranței este de 5% pentru MTMA și 8% pentru greutatea pe motrică. Încă de la implementarea sa, autoritățile maghiare au declarat că nu vor trimite amenzi pentru depășirea greutății, ci vor trimite doar avertisemente.

Din aceeași categorie...

Back to top button