Frigo

Schmitz Cargobull a livrat prima semiremorcă frigorifică electrică S.KOe

STI GmbH, subsidiara germană a STI Freight Management GmbH, a primit prima semiremorcă frigorifică electrică Schmitz Cargobull S.KOe, cu agregat operat electric și generator în axă.

STI este prima companie din Germania care folosește în operațiuni modelul S.KOe. Dacă testele vor confirma performanțele noului model, compania intenționează să investească în alte semiremorci electrice în viitor.

Schmitz Cargobull a livrat prima semiremorcă frigorifică electrică S.KOe

Agregatul electric S.CUe este proiectat pentru răcirea și încălzirea mărfii fără emisii. S-CUe are o capacitate de răcire de până la 15.900 W și una de încălzire de 9.100 W. Bateriile sunt instalate în locul rezervorului de motorină al semiremorcilor frigorifice clasice.

În plus, semiremorca este echipată cu o axă electrificată care recuperează energia în timpul perioadelor de frânare și încarcă bateria. Astfel, se reduce timpul de încărcare a bateriei de la rețea, deci și timpii de așteptare în centrele de distribuție.

Sistemul telematic Schmitz Cargobull TrailerConnect, integrat pe vehicul în standard, poate fi utilizat și pentru a monitoriza nivelul de încărcare a bateriei, autonomia rămasă și timpul de încărcare necesar.

VEZI ȘI: STEF va testa un agregat frigorific silențios, alimentat cu hidrogen

”Nu am vrut doar să spunem că ceva trebuie să se schimbe, ci am dorit să acționăm proactiv și să utilizăm soluții tehnice care reduc semnificativ emisiile de CO2. De aceea am decis să folosim de timpuriu o semiremorcă frigorifică electrică Schmitz Cargobull S.KOe”, a declarat Drazan Malesevic, Director General al STI GmbH.

”Vrem să înțelegem cum funcționează semiremorca în operațiuni zilnice și, prin studierea datelor în următorii doi ani, să vedem cât de sustenabilă este în segmentul nostru de activitate. Dacă testele vor avea rezultatele scontate, în viitor vom echipa majoritatea flotei noastre cu semiremorci electrice. Potențialul este de peste 200 de remorci”, a spus și Oliver Exner, manager de operațiuni al STI.

Back to top button