ȘtiriTrailer

Schmitz Cargobull a prezentat noua generație de remorci Eco Generation

Producătorul german Schmitz Cargobull a prezentat Eco Generation, o nouă generație de remorci cu prelată S.CS care au o aerodinamică îmbunătățită.

Continuându-și tradiția de lider inovator de piață, Schmitz Cargobull a prezentat la începutul acestui an conceptul Eco Generation, adică, o noua generație de remorci cu prelată S.CS cu aerodinamică îmbunătățită, disponibilă în trei versiuni, EcoFIX, EcoFLEX și EcoVARIOS, care promite o reducere a emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu până la 5%.

Schmitz Cargobull a prezentat noua generație de remorci Eco Generation

Conform “Elefantului Albastru”, noua gamă poate ajuta la reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu până la 5%, prin coborârea și înclinarea plafonul remorcii.

O idee simplă, dar care are un efect important. De altfel, în simulările făcute, inginerii de la Schmitz Cargobull au demonstrat că aerul de la capătul remorcii curge mai lin și provoacă mai puține turbulențe.

O aerodinamică îmbunătățită înseamnă o reducere a consumului și a emisiilor, iar Andreas Schmitz, CEO-ul companiei, vorbește chiar de o revoluție în ceea ce privește producția de remorci.

Cât se poate economisi?
Principiul de bază este simplu: cu cât distanța parcursă cu plafonul coborât, cu atât economia de combustibil este mai mare.

Calculul făcut de Schmitz Cargobull la o distanță parcursă de 120.000 de kilometri pe an, dintre care jumătate parcurși în versiunea Eco, ar duce la o economie de peste 900 de euro. În plus, în atmosferă ar ajunge mai puțin cu 2,3 tone de CO2.

Coborârea acoperișului
În cazul versiunilor EcoFLEX și EcoVARIOS, pentru a aduce remorca în modul Eco este nevoie de intervenție manuală. Se deschid panourile laterale, ușile spate și plafonul, iar restul este făcut de o pompă hidraulică. Totul se fixează manual, durata operațiunii fiind de 10 minute.

Nou serie Eco Generarion este disponibilă în trei versiuni:

  • EcoFIX, cu plafonul coborât permanent (2200 mm înălțime), reprezintă soluția ideală pentru transportul mărfurilor orizontale, plate și grele, cum ar fi role de oțel și hârtie.
  • EcoFLEX, cu plafon care poate coborâ spre spate cu până la 500 mm, reprezintă soluția ideală pentru trasnportul mărfurilor generale și băuturi.
  • EcoVARIOS, cu plafon rabatabil față și spate care are o înălțime minimă de 2600 mm, reprezintă soluția excelentă pentru transportul de mare volum și industria automotive, atunci când transportați trei boxpaleți metalici stivuiți unul peste altul, de exemplu.

În ceea ce privește costurile, reprezentanții Schmitz Cargobull nu au făcut alte precizări, decât că fiecare client va primi o ofertă individuală, adaptată la necesitățile sale.

Se pot face deja comenzi pentru noua generație de remorci, producție de serie începând în cel de-al doilea trimestru din 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button