Trailer

Schmitz Cargobull, rezultate pozitive în anul financiar 2020-2021

În ciuda pandemiei de coronavirus, Schmitz Cargobull a avut rezultate pozitive și și-a menținut poziția de lider de piață în Europa în anul financiar 2020-2021.

În perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021, Schmitz Cargobull a produs 42.470 de vehicule și a generat vânzări de 1,74 de miliarde de euro.

Schmitz Cargobull, rezultate pozitive în anul financiar 2020-2021

Față de anul financiar precedent, câștigurile înainte de taxe au crescut cu 18,7 milioane de euro, până la 102,3 milioane de euro. Totuși, creșterea mare a prețurilor la materiile prime a avut o influență semnificativă asupra profitabilității în anul financiar actual (2021-2022).

Semnele de ușoară revenire de la începutul anului 2020 s-au transformat într-o scădere bruscă din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. În prima jumătate a anului trecut, Schmitz Cargobull a avut de multe ori mai multe anulări ale comenzilor vechi decât comenzi noi.

Numărul de comenzi noi a crescut rapid în a doua jumătate a anului 2020. Totuși, din cauza problemelor de aprovizionare, recuperarea rapidă a creat provocări majore pentru companie.

VEZI ȘI: Combinație aerodinamică între un cap tractor Actros și o remorcă Schmitz Cargobull cu extensii

Pe lângă șasiurile optimizate din punct de vedere al greutății, Schmitz Cargobull a mai lansat în anul financiar trecut gama de remorci aerodinamice EcoGeneration, cu modelele EcoFIX, EcoFLEX și EcoVARIOS. De asemenea, compania s-a concentrat pe dezvoltarea sistemelor pentru remorci electrificate.

În acest an, Schmitz Cargobull a prezentat primul său raport de sustenabilitate, realizat conform standardului GRI. De mulți ani, compania a combinat sustenabilitatea ecologică și socială cu profitabilitatea. Până în 2025, Schmitz Cargobull își propune să ajungă la vânzări anuale de peste 3 miliarde de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button