Știri

Scout Nav – ultima tehnologie folosită de poliția din Italia

Autoritățile italiene au declarat război șoferilor profesioniști ce lucrează la negru sau încalcă regulamentul AETR și companiilor de transport ce fac dumping social. Cel mai nou echipament intrată în dotarea poliției din Italia, se numește Scout Nav și a permis efectuarea a 43 de controale simultane ale vehiculelor de marfă în Ravenna, Rimini, Forlì și Faenza.

Este vorba despre un dispozitiv modern, utilizat anterior pe vehiculul special de poliție Lamborghini Gallardo din dotarea poliție pe autostrada, ce este capabil de a avea o imagine completă a tuturor informațiilor despre un vehicul, prin simpla fotografiere a acestuia. Imaginea captată este transmisă unui server central care interoghează toate bazele de date disponibile în fracțiuni de secundă.

Scout Nav - ultima tehnologie folosită de poliția din Italia

Pe scurt, Scout Nav poate depista dacă ai taxele de drum plătite, dacă ai asigurarea sau revizia tehnică a expirat. Principalul avantaj al autorităților italiene prin folosirea lui Scout nav îl reprezintă efectuare de controale multiple simultan. Poliția italiană nu a dezvăluit care a fost cuantumul sancțiunilor care au fost aplicate vehiculelor verificate cu noua tehnologie, acțiunea fiind mai mult o demonstrație pentru mass-media.

Din aceeași categorie...

Back to top button