In Focus

Se cere introducerea unui standard european de vizibilitate directă pentru camioane

Mai multe organizații și orașe susțin revizuirea Regulamentului privind siguranța generală, care include introducerea un standard european de vizibilitate directă pentru vehiculele comerciale grele de marfă.

Scrisoarea comună trimisă președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicită includerea unui standard european de vizibilitate directă care să ajute la eliminarea unghiurilor moarte din cabina vehiculelor comerciale de marfă.

Se cere introducerea unui standard european de vizibilitate directă pentru camioane

Acestea includ eliminarea unghiului mort din partea frontală și cea dreaptă a camioanelor, unde atât utilizatorii vulnerabili ai drumurilor sunt cei mai expuși.

Scrisoarea solicită, de asemenea, o abordare diferențiată bazată pe tipul de camion, astfel încât vehicule mai sigure să poată fi introduse cât mai curând posibil în zonele urbane.

Printre semnatarele scrisorii comune trimisă Comisiei Europene se numără, autoritățile locale din Londra, Copenhaga, Viena, Bruxelles, Bologna, Aarhus și La Rochelle.

De altfel, dintre orașele europene care au luat atitudine vis-à-vis de această problemă se numără capitala Marii Britanii, Londra, care va introduce un sistem de clasificare al camioanelor cu vizibilitate scăzută, despre care noi am scris aici.

VEZI ȘI: Remanufacturarea componentelor auto la standarde de calitate OEM

În baza acestei clasificări, municipalitatea din Londra va interzice începând cu 2020 acele vehicule comerciale grele care sunt periculoase pentru bicicliști și pietoni.

De asemenea, scrisoarea comună a mai fost semantă de Polis, EUROCITIES, ETSC, Federația Europeană a Cicliștilor și Transport & Environment.

Din aceeași categorie...

Back to top button