In Focus

Se înmulțesc acțiunile de control comune pe teritoriul Germaniei

BAG solicită mai multe acțiuni de control comune pe tot teritoriul Germaniei, după ce în cadrul ultimei acțiuni fiecare al treilea camion a fost depistat cu probleme.

Joi, 11 martie, o echipă a poliției din Gütersloh a derulat o acțiune de control, între orele 09.00 – 14:00, în benzinăria și parcarea Aurea. La control au participat și reprezentanții BAG, ai vămii din Bielefeld, dar și ai deartamentului de inspecție alimentară și veterinară și ai direcției financiare din cadrul primăriei Gütersloh și Bielefeld.

Se înmulțesc acțiunile de control comune pe teritoriul Germaniei

Obiectivele acțiunii de control au fost verificarea timpilor de condus și odihnă a șoferilor de camion și autocar, starea tehnică a vehiculelor și respectarea normelor de transport în cazul transportării de produse alimentare și animale. În același timp au fost verificați șoferii și dacă sunt angajați cu forme legale sau lucrează la negru.

În cele 6 ore de control au fost controlate 56 de vehicule și șoferii acestora. S-au constatat astfel încălcări la timpii de condus și odihnă, probleme tehnice la camioane, neasigurarea corespunzătoare a mărfurilor, dar și încălcări ale legislației în ceea ce privește transportul de animale.

Agenții de control au descoperit probleme, în medie, la fiecare al treilea camion. 10 șoferi au primit interdicția de a-și continua drumul, iar în 12 cazuri au fost date amenzi cu plata pe loc.

Reprezentanții BAG au descoperit și încălcări ale legislației în ceea ce privește cabotajul la două dintre vehiculele controlate. Cei doi șoferi și-au putut continua drumul doar după plata unei amenzi de 2.500 de euro, iar împotriva companiilor s-au deschis dosare de cercetare.

VEZI ȘI: Acțiuni de control a transporturilor agabaritice pe A7 și A44, în Germania

Reprezentanții vamali au descoperit și două persoane bănuite că nu dispuneau de forme legale pentru a-și desfășura activitatea și a staționa pe teritoriul Germaniei care au fost reținute pentru cercetări.

Și în acest caz, ținând cont de numărul mare de probleme depistate, poliția din Gütersloh a anunțat noi acțiuni de control în perioada imediat următoare. De asemenea, reprezentanții BAG au cerut derularea unor astfel de acțiuni comune, în lunile martie și aprilie, pe cele mai tranzitate autostrăzi din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button