Legislatie

Se rediscută modul de autorizare al transporturilor agabaritice din Germania

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) a anunțat că au început discuțiile pentru modificarea Codului Rutier din Germania (StVO) în ceea ce privește autorizarea transporturilor agabaritice.

După ce Consiliul Federal (Bundesrat), organismul constituțional al Germaniei în care sunt dezbătute chestiunile care privesc interesele celor 16 landuri constitutive ale republicii, a decis în primăvară schimbarea modului de autorizare a transporturilor agabaritice, reprezentanții BGL au încercat să convingă autoritățile că noile proceduri îngreunează foarte mult activitatea transportatorilor.

Se rediscută modul de autorizare al transporturilor agabaritice din Germania

BGL împreună cu Grupul național al specialiștilor din transportul agabaritic și lucrări cu macarale (BSK) și Asociația germană a companiilor de transport frigorific (TD) au demarat o serie de discuții cu reprezentanții Ministerului Transporturilor pentru a schimba articolul nr. 47 din Codul Rutier (StVO) referitor la modul de autorizare al transporturilor agabaritice.

VEZI ȘI: În 2019, încetinirea economică a Germaniei a scăzut cererea de transport rutier de marfă

Conform BGL, Consiliul Federal va aproba propunerile făcute în ședința de vineri (6 noiembrie) și pentru transportatorii care fac transport agabaritic modul de autorizare va fi mult mai facil. Reprezentanții BGL, BSK și TD au transmis deja Consiliului Federal propunerile de modificare și se așteaptă ca acestea să fie aprobate rapid.

Astfel, dacă până acum se puteau depune documentele la doar două autorități și acestea puteau fi doar din locul de unde începea transportul sau unde se termina, de acum înainte autorizarea documentelor se va putea face din localitatea unde are sediul compania de transport și la autoritățile din acel land, fără să mai fie nevoie de depunerea unor documente la nivel național.

Din aceeași categorie...

Back to top button