Se strage latul! Alianta franco-german impotriva dumpingului social

Soferii profesionisti francezi acuza companiile de transport de dumping social

Asociatiile de transport FNTR (Franta) si BGL (Germania) au semnat un acord de colaborare pentru a contracara concurenta neloiala a transportatorii din tarile UE care au costurile mai mici cu forta de munca.

Franta si Germania sunt cele doua tari europene care iau masuri mai stricte impotriva dumping social. Dupa interzicerea efectuarii pauzei saptamanale normale in cabina si impunerea unui salariului minim pentru lucratorii de din transport, inlcusiv soferii profesionisti care calatoresc in Germania, principalele asociatii de transport ale celor doua tari au format o alianta in vederea punerii in practica a unor masuri la nivel comunitar. Acesta este al doilea parteneriat semnat in Europa de FNTR, dupa cel semnat in urma cu putin timp cu asociatia italiana Conftrasporto.

Se strage latul! Alianta franco-german impotriva dumpingului social

Mai exact, cele doua asociatii cer o distinctie clara intre libertatea de a presta servicii, care trebuie sa fie limitata in timp, precum si deschiderea de sucursale intr-o tara straina. Aceste propuneri sunt pentru a evita concurenta neloiala cauzata de „unitate cvasi” a companiilor straine, care lucreaza pe teritoriul celor doua tari dar platesc taxe si impozite in tara de origine. „Cabotajul nu ar trebui sa fie utilizat pentru a eluda regulile europene de decontare”, spune Nicolas Paulissen, delegat general al FNTR.

Follow #infotrucker