Se va lansa Noul Mercedes Benz Actros Euro 6

In momentul de fata, exista versiuni-test deghizate aflate inca in fazele finale de probe practice, care vor fi insa puse deja in vanzare in cea de-a doua jumatate a anului 2011: noile camioane ale producatorului german sunt dezvoltate sa contribuie la succesul celor mai bine vandute camioane, Mercedes-Benz Actros.

Aceste noi camioane pot oferi operatorilor de transport si soferilor un grad superior de profitabilitate, dinamism si confort, datorat in parte cabinelor complet noi, disponibile in sapte versiuni de baza. Chiar si deghizate, contururile indica prezenta unui design frapant, dar tipic Mercedes-Benz, cu note aerodinamice rafinate si un inovator concept de iluminare. Dimensiunile exteriorului confirma abundenta spatiului de lucru, de locuit si de odihna destinate soferului.

Se va lansa Noul Mercedes Benz Actros Euro 6

Sub cabina, puterea este data de motorizarile din noua generatie de motoare construite la Mannheim, recent prezentate de catre Mercedes-Benz, care, pentru inceput, vor fi disponibile in patru clase de capacitati, de la 310 kW la 375 kW, cu un cuplu maxim de la 2100 Nm la 2500 Nm. Datorita tehnologiei ultra-moderne care include sistemul unic de injectie X-Pulse, recircularea gazelor de esapament si post-tratarea acestora prin tehnologia BlueTec diesel si un filtru de particule, aceste motoare sunt primele din Europa care respecta deja limitele Euro 6 de emisii, aplicabile abia din anul 2014. Euro 6 va reduce valorile curente Euro V ale limitelor NOx cu inca 80% si ale limitelor de particule cu 67%.

In ultimii sapte ani, noile camioane de cursa lunga Mercedes-Benz Actros au fost supuse unor teste riguroase in arsita din Sierra Nevada, unor teste de iarna la Cercul Polar si unora practice, pe sosele. Ca si in cazul camioanelor Mercedes-Benz care si-au dovedit valoarea in toate aspectele transportului de marfuri, caracterul demn de incredere al noilor camioane de cursa lunga vor sustine pe mai departe sloganul Mercedes-Benz “Trucks you can trust”.

Follow #infotrucker

2 comentarii

  1. Stefan

    21/04/2011 at 9:03 AM

    Sunt curios totusi care a scos primul motorul euro 6. Mercedes sau Scania? Asta inca nu m-a lamurit. De la Mercedes am vazut niste fotografii, de la Scania un test filmat cu modelul de euro 6… in fine. Oricum noua tehnologie euro 6 gatuieste foarte mult performantele motorului in mod clar.

  2. 82sas

    07/06/2011 at 10:07 AM

    L-am tot vazut in teaste in Germania in ultimele 2 luni si puteam sa jur ca e Mercedes. Uite ca nu m-am inselat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.