ȘtiriTop News

SEAT folosește primul transportor auto de 25,25 metri lungime

Producătorul auto SEAT și partenerul logistic SETRAM au lansat primul mega transportor auto din Spania, cu lungime de 25,25 metri.

Spania este una dintre țările care permite utilizarea unor combinații de vehicule mai lungi decât în restul Europei. Până acum, SEAT a folosit astfel de combinații pentru transport de componente, dar acum folosește și un transportor auto de mari dimensiuni.

SEAT folosește primul transportor auto de 25,25 metri lungime

Camionul cu remorcă are 25,25 de metri lungime și o capacitate de 10-11 autoturisme, cu două mai mult decât transportoarele auto clasice. El va fi folosit pentru transport de mașini între fabrica SEAT Martorell și Portul Barcelona.

Volumul anual este de peste 8.600 de vehicule, care reprezintă o îmbunătățire de 12% a productivității. Față de un transportor convențional cu 4 axe, noua combinație are emisii de CO2 mai mici cu 10% pe călătorie, în timp ce costurile logistice sunt reduse cu 11%.

VEZI ȘI: Actros MP3 transformat în camion electric

”Combinația mai lungă elimină 500 de curse de camioane anual, reducând emisiile de CO2 cu 5,2 tone”, a declarat Herbert Steiner, vicepreședinte al departamentului de Producție și Logistică al SEAT.

SEAT a utilizat în premieră în Spania și un concept duo-trailer, cu doua semiremorci normale, în 2018. Compania exportă peste 80% dintre autoturismele produse în Martorell, majoritatea prin Portul Barcelona.

Din aceeași categorie...

Back to top button