In Focus

SEAT și Grupo Sesé au testat în premieră conceptul Duo trailer

Producătorul auto SEAT și Grupo Sesé au testat în premieră conceptul Duo trailer, cel mai lung și eficient ansamblu rutier prezent pe drumurile din Europa.

Pentru a analiza performanțele concetului Duo trailer, SEAT și Grupo Sesé au efectuat un test pilot între Zaragoza și sediul SEAT din Martorell, care va fi repetat în următoarele luni cu ambele remorci încărcate cu componente.

SEAT și Grupo Sesé au testat în premieră conceptul Duo trailer

Format din două semiremorci cu lungimea de 13.60 m legate între ele de cu o cuplă tandem (dolly) și tractate de un autocamion, conceptul Duo trailer este cel mai lung (31.70 m) și eficient ansamblu rutier (greutate totală 70 de tone) prezent pe drumurile din Europa.

Conceptul să fie utilizat pe autostrăzi, Duo trailer va reduce inclusiv numărul de camioane de pe acest tip de drumuri, unde se înregistrează cel mai mare număr de accidente rutiere.

În total, conceptul Duo trailer permite o reducere a emisiilor de CO2 cu 20% per fiecare transport rutier efectuat și o scădere cu 25% a costurilor logistice de transport al componentelor.

VEZI ȘI: Financiar Urban a achiziționat 14 autogunoiere Ford Trucks 1833DC

De altfel, aceste teste pilot se vor încheia cu un raport de evaluare a performanțelor și beneficiilor, astfel încât în viitorul apropiat utilizarea Duo trailer sa să poată fi standardizată în Spania.

SEAT și Grupo Sesé nu sunt la prima mișcare de acest fel.

Cele două companii au pus bazele introducerii în Spania, în 2016, a vehiculele combinate EMS (European Modular System), cunoscute și sub denumirea de EuroCombi, ce au o lungime de până la 25.25 metri și greutate totală de până la 60 tone.

Introducerea conceptului Duo trailer va reduce emisiile de CO2 și mai mult, în comparație cu un camion convențional.

Principalul motiv este creșterea eficienței consumului de combustibil pe tonă transportată, având o lungime mai mare cu 6 metri și o capacitate de încărcare mai mare cu 10 tone.

În plus, Duo trailer este mai eficient în ceea ce privește multimodalitatea cu transportul feroviar, deoarece infrastructura vagonului de tren este proiectată să utilizeze la maximum remorcile cu lungimea de 13.60 metri.

Conceptul Duo trailer este o inovație a companiei Ewals Cargo Care, care a testat acest tip de ansamblu în 2017.

Din aceeași categorie...

Back to top button