Știri

Sectorul de transport francez a intrat în grevă

Sectorul transporturilor din Franța se pregătește să treacă o săptămână neagră, mai multe proteste împotriva legii muncii El Khomri fiind programate în zilele următoare.

Drumul acestor a fost deschis de către asociațiile CGT și FO-UNCP. Începând de marți, 17 mai 2016, șoferii de camion francezi la cererea FO-UNCP și CGT, două dintre cele mai puternice din Franța, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva legii El Khomri, ce permite companiilor să reducă bonusurilor pentru orele suplimentare la 10% în comparație cu rata actuală care variază de la 25% până la 50%. În primele ore ale grevei șoferilor de camion au apărut acțiuni în porturi, șantiere și rafinării, intersecíi de drumuri și sensuri giratorii.

Protestele au debutat luni (16 mai 2016) la ora 22:00, luni, creând deja un inconvenient major pentru transportul mărfurilor în noduri importante și zone diferite din Franța. Protestatarii au implementat acțiuni diferite în zonele unde protestează: unii au blocat intrările în porturi, platforme logistice și rafinării, alții au mers foarte încet pe drum obligând și camioanele străine să meargă cu aceeași viteză de deplasare. pichetări pe drumuri care se opresc doar vehiculele grele și camioane procesiuni care se deplasează într-un ritm de mers pe jos. 

Sectorul de transport francez a intrat în grevă

Proiectul de lege încearcă să ofere mai multă flexibilitate intreprinderilor în angajări și concedieri, asigurând în același timp ca vrea să mențină securitatea salariaților. De asemenea, proteste prin opririle planificate vor fi și pe căile ferate, în porturi sau aviație.

În “săptămâna neagra” a protestelor din Franța se vor mobiliza și lucrătorii căilor ferate, porturilor și cei din aviație. Conform celor două sindicate ale șoferilor de camion care au organizat protestele, perturbări în transportul rutier poate avea loc în nord, în Nantes, Caen, Marsilia, Bordeaux, zona Parisului, portul Le Havre și Nantes-Saint- Nazaire.

Miercuri și joi vor intra în greva muncitorii de la compania feroviară SNCF, protestând, de asemenea, împotriva condițiilor actuale de lucru.

VEZI ȘI: Germania coboară limita de greutate pentru plata taxei de drum

De asemenea, CGT a anunțat o grevă a personalul aeroporturile la nivel național astăzi și mâine, precum și a controlorilor de zbor, tehnicieniilor și lucrătorii de la birouri. Tot marți, sindicatul organizat dispozitivul de blocare a lucrătorilor portuari.

Principalele puncte afectate de protestele șoferilor de camion din Franța sunt: A11 la nord de Le Mans, Calais, Lille, Dunkirk, Avignon, Marsilia, Bordeaux, Thouaré sur-Loire (Nantes), Bignon (Nantes), Rennes, platforma multimodală Dourges, platforma logistică Presidio de Lesquin, Le Havre, portul Saint-Nazaire, Paris Bonneuil, acces blocat rafinaria Total Donges, blocaj platforma de distribuție Leclerc în Cestas, blocaj terminalul portului Bouguenais (Nantes), blocaj sens giratoriu A1 și autostrada A29.

https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button