Șeful Pall-Ex: Siguranța rutieră este responsabilitatea tuturor

Șeful Pall-Ex: Siguranța rutieră este responsabilitatea tuturor

Siguranța rutieră nu este o responsabilitate solitară a transportatorilor, șoferilor, motocicliștilor, bicicliștilor, pietonilor sau altor participanți la trafic, ci mai degrabă este responsabilitatea tuturor.

Moartea unui biciclist saptamana trecuta in capitala Marii Britanii in urma unei coliziuni cu un camion in plina ora de varf a generat cateva dezbateri pe tema sigurantei rutiere.

Cu toate acestea, șeful Pall-Ex a subliniat ca biciclistii si motociclistii incalca de multe ori regulile de circulatie. Este important sa recunoastem ca responsabilitatea se afla de ambele parti, și doar prin conlucrarea acestora se pot obtine rezultate concludente.

Am vazut foarte mulți bicicliști care sfideaza pericolul, depasind coloanele de masini, iesind in afara benzi, fara sa acorde o grija mai mare in traficul aglomerat. Trebuie subliniat ca, ei sunt minoritatea care imparte drumurile cu celelalte vehicule, iar acest mic procent nu reflecta intregul, a afirmat seful companiei Pall-Ex pentru Commercial Motor.

Legile rutiere pentru biciclisti, spre exemplu, trebuie sa fie mai dure prin interzicearea totala a folosirii castilor audio, a mai spus acesta.

Insa, pentru acest tip de cazuri, Mercedes-Benz Trucks a dezvoltat sistemele sale de asistenta si siguranta rutiera, precum cel de monitorizare a unghiului mort pe care germanii l-au prezentat in detaliu la inceputul lunii iulie.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.