EconomicTop News

Șeful Scania a devenit și CEO al Grupului TRATON

Începând de astăzi, Christian Levin, președinte și CEO al Scania, a preluat și funcția de președinte și CEO al Grupului TRATON, care mai cuprinde producătorii MAN, Navistar (America de Nord) și Volkswagen Caminões e Ônibus (America de Sud).

Fostul CEO al TRATON, Matthias Gründler, a părăsit compania la 30 septembrie, împreună cu fostul CFO, Christian Schulz. Cel din urmă a fost înlocuit, tot de astăzi, de Annette Danielski, fost șef al departamentului Corporate Finance al TRATON SE.

Șeful Scania a devenit și CEO al Grupului TRATON

”Sunt onorat să preiau rolul de CEO al TRATON Group și să conduc în continuare Scania. Obiectivul de viitor va fi transformarea afacerii spre noile tehnologii, profitând de sinergiile din grup, prin modularitate și scalabilitate”, a declarat Christian Levin, președinte și CEO al Scania și al Grupului TRATON.

Strategia include o mai mare concentrare pe electromobilitate, digitalizare și conectivitate, continuarea integrării Navistar și creșterea pe piața nord-americană, precum și continuarea investițiilor în China.

VEZI ȘI: Primul MAN TGX Individual Lion S livrat în România

Scania va prezenta în luna noiembrie un nou motor diesel de 13 litri, dezvoltat împreună cu MAN, care promite un nivel excepțional de consum.

Motorul va fi folosit inițial pe camioanele Scania, iar apoi și pe cele MAN, iar în final și pe vehiculele Navistar și Volkswagen Caminões e Ônibus.

TRATON a anunțat deja că acesta va fi ultimul motor diesel dezvoltat de grup, care se va concentra în viitor pe vehicule electrice, în special pe cele cu baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button