Semafoare integrate în asfalt pentru protecția pietonilor dependenți de telefoanele mobile

Semafoare integrate în asfalt pentru protecția pietonilor dependenți de telefoanele mobile

Autoritățile unui oraș olandez au montat semafoare integrate în asfalt pentru a-i proteja pe pietonii dependenți de telefoanele mobile.

Suntem convinși că zilnic vedeți pietoni care traversează strada fără să ridice privirea din ecranul telefonului mobil.

În ultimii ani, accidentele cauzate de acest comportament al pietonilor au crescut, iar autoritățile orașelor încearcă să găsească soluții pentru reducerea lor.

Cea mai recentă acțiune de acest gen vine din Bodegraven, Olanda. Autoritățile au decis să instaleze și semafoare în asfalt. Luminile sunt instalate la nivelul trecerilor de pietoni și sunt sincronizate cu semafoarele stradale amplasate pe stâlpi.

Astfel, autoritățile speră ca pietonii căzuți în vraja telefonului mobil să observe culoarea roșie și să nu traverseze, urmând ca astfel să-și pună viața în pericol.

„Atrași de rețele de socializare, de jocuri, de WhatsApp sau chiar de muzică, pietonii uită de siguranța lor din trafic. Cu siguranță nu credem că vom reuși să-i dezvățăm să nu mai facă astfel de excese, dar măcăar vrem să anticipăm și să-i ajutăm”, a declarat unul dintre consilierii locali din Bodegraven.

VEZI ȘI: Ediție specială de ceasuri care aniversează 50 de ani de la lansarea motorului V8 

Semafoarele integrate în asfalt au fost construite de HIG Traffic Systems, o companie din Bodegraven și au fost instalate într-o singură intersecție.

Pentru moment, aceste semafoare fac parte dintr-un proiect pilot.

Cu toate acestea, producătorii speră ca acesta să devină un succes, iar în perioada următoare vor încerca să-l instaleze și în alte orașe.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.