Semiremorca basculabilă Kögel Trucker Tipper cu volum de 24 mc va fi expusă la Bauma 2019

Semiremorca basculabilă Kögel Trucker Tipper cu volum de 24 mc va fi expusă la Bauma 2019
Germanii de la Kögel vor prezenta în primăvara la Bauma 2019 semiremorca basculabilă Kögel Trucker Tipper cu trei axe și volum de încărcare de 24 mc.

După cum îi spune și numele, Kögel Trucker Tipper (KTT) este o semiremorcă basculabilă pentru construcții adaptată perfect cerințelor șoferilor care o utilizează.

Semiremorca basculabilă Kögel Trucker Tipper cu volum de 24 mc va fi expusă la Bauma 2019

Kögel spune că principalele caracterisitici ale acestei semiremorci pentru construcții sunt: ușurința în utilizarea zilnică și sarcina utilă crescută, grație unei greutăți optimizate atât a șasiului, cât și a benei. Pentru o durabilitate mai mare împotriva coroziunii, șasiul este vopsit electrostatic.

Versiunea KTT expusă de Kögel la Bauma 2019 are trei axe și o benă cu un volum de 24 mc, a cărei podea este confecționată din oțel Hardox 450 de 4 mm grosime, iar pereții laterali și cel din spate din foaie de aluminiu rezistentă la uzură de 5 mm, respectiv 7 mm.

În comparație cu bena unei o semiremorci basculabile Kögel cu pereți laterali și cel spate din oțel cu grosimea de 4 mm, noua benă este mai ușoară cu 430 de kilograme, ceea ce înseamnă o sarcină utilă mai mare.

Germanii spun că semiremorca basculabilă KTT este potrivită pentru transportul materiale de construcție, precum piatră concasată sau pietriș.

Încă de la proiectare, Kögel s-a concentrat pe obținerea unei utilizări ușoare prin combinarea componentelor standard și cu o gamă largă de opționale.

Spre exemplu, ampatamentul semiremorcii KTT a fost optimizat, astfel încât sarcina să fie distribuită cât mai eficient posibil. Acest lucru a dus la o creștere a comportamentul rutier și la o stabilitate mai mare în teren accidentat.

VEZI ȘI: Sfaturi din partea autorităților britanice pentru a stopa pătrunderea ilegală a imigranților

În plus, consola spate a semiremorcii a fost extinsă cu 170 mm, fapt ce nu a mai necesitat atașarea unui jgheab, lucru care înseamnă o economie de bani și o reducere de greutate. Combinația dintre placa unghiulară opțională de pe bara anti împănare și dispozitivului de blocare, care se poate roti în sus, previne murdărirea în timpul basculării.

De asemenea, clemele de blocare se retrag automat în spate în timpul descărcării, fiind protejate împotriva murdăririi și deteriorării. În plus, sistemul de blocare al hayon-ului asigură că pietrele rămase nu ajung să blocheze închiderea, permițând hayon-ului să se alinieze la pereții laterali.

Versiunea expusă la Bauma 2019 va fi echipată cu blocurile optice opționale Kögel LUXIMA LED care, alături de suportul de număr, integrează senzorii de monitorizare spate. Tot opțional, semiremorca KTT poate fi echipată cu axă SAF TRAK ce are două motoare hidraulice cu piston radial amplasate în butucii, pentru un plus de tracțiune pe pante abrupte și pe teren dificil.

Sistemul de acționare al axei utilizează presiunea hidraulică generată de sistemul de basculare a capului tractor.

De asemenea, modelul expus de germani la cea mai mare expoziție de echipamente de construcții din lume, va avea montate suplimentat ornamente și rezervoare din aluminiu pentru o sarcină utilă ridicată, cutie de scule, prelată, axă liftantă, lumini de semnalizare pe laterale pentru o siguranță crescută în trafic și pentru a preveni accidentele la virare și scena de vizitare.

Follow #infotrucker