Semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light expusă în premieră la Transport Logistic 2019

Semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light expusă în premieră la transport logistic 2019
Schmitz Cargobull va prezenta în premieră la Transport Logistic 2019 semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light, care are o greutate proprie de doar 4.975 kg.

În cadrul târgului Transport Logistic 2019 de la începutul lunii iunie de la Munchen, “Elefantul Albastru“ va prezenta noi soluții de transport îmbunătățite pentru o mai mare eficiență și transparență a flotei.

Semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light expusă în premieră la Transport Logistic 2019

Schmitz Cargobull lucrează în mod constant pentru a-și dezvolta vehiculele și serviciile cu scopul de a le oferi clienților săi soluții de transport care să sporească atât eficiența costurilor, cât și transparența sau securitatea.

Astfel, pe lângă noua semiremorcă cu prelată S.CS Universal X-Light, liderul pieței europene de semiremorci va expune o serie de “ajutoare digitale”, precum noua aplicație “beUpToDate”, sistemul de control proactiv al încuietorilor ușii remorcii prin geo-fancing sau prin noua tastatură TL3.

Prin optimizarea greutății șasiului și a nou concept de podea, noua S.CS Universal X-Light din gama semiremorcilor cu prelată are o greutate proprie de 4.975 kg, oferind o mai mare sarcină utilă. Acest lucru înseamnă pentru transportatori o contribuție pozitivă atât din punct de vedere economic, cât și ecologic.

Tot la transport logistic 2019 va fi expusă și semiremorca frigorifică S.KO Cool Smart cu agregat de frig S.CU. Echipată standard cu sistemul telematic Schmitz Cargobull TrailerConnect®, semiremorca frigorifică S.KO Cool Smart a stabilit noi standarde eficiență și transparență prin intermediul numeroaselor inovații.

Noul agregat de frig S.CU reprezintă o îmbunătățire sistematică a întregului sistem. Un motor diesel modern cu injecție common rail de 19 kW, acționează acum sistemul de răcire și încălzire al semiremorcilor frigorifice.

VEZI ȘI: Sideguard Assist și MirrorCam ajută la evitarea accidentelor la efectuarea virajului la dreapta

Aceasta are o greutate redusă cu 50 kg și un consumul de combustibil cu până la 10% mai mic față de generația precedentă. Un alt plus pozitiv este zgomotul redus, un beneficiu real atât pentru șoferi, cât și pentru mediul înconjurător.

De asemenea, Schmitz Cargobull Telematics prezintă noi caracteristici pentru încărcare și optimizarea zonei de marfă, în special pentru un management al lanțului de refrigerare. Noile funcții de monitorizare și raportare a deschiderii ușilor, oferă o securitate suplimentară companiilor de transport.

Cu ajutorul tastaturii TL3 aflată pe laterală, în partea din față a semiremorcii, Schmitz Cargobull oferă acum o a treia opțiune de deblocare a ușilor spate, în plus față de TrailerConnect® portal 2.0 și aplicația TrailerConnect® beSmart.

Tastatura este conectată direct la CTU 3, unitatea centrală TrailerConnect®, prin intermediul unei conexiuni LIN bus. Unitatea telematică, la rândul său, controlează sistemul de blocare a ușilor.

Semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light expusă în premieră la transport logistic 2019

Controlul prin geo-fancing este o altă funcție a sistemului de închidere a ușilor Schmitz Cargobull. Ușa este dezactivată automat odată ce remorca intră într-o zonă geografică definită.

Multe flote utilizează acum sisteme multiple de telematică. Cu TrailerConnect®, Schmitz Cargobull oferă interfețe pentru alte soluții telematice permițându-le companiilor să lucreze cu un singur portal.

Aceste interfețe permit transmiterea de date telematice de la diverse sisteme de telematică a remorcilor către și afișate în portalul TrailerConnect® 2.0.

Noile aplicații Schmitz Cargobull
Schmitz Cargobull face monitorizarea remorcilor și încărcărilor mai eficientă și mai transparent prin intermediul a două noi aplicații.

Schmitz Cargobull a îmbunătățit aplicația TrailerConnect® beSmart special pentru șoferi. Aceasta afișează toate informațiile, permițând șoferilor să monitorizeze permanent starea semiremorcii.

Aplicația se conectează wireless la unitatea de control CTU 3 și poate controla și sistemul de blocare a ușii și agregatul de frig. Opțional, imprimanta de temperatură a remorcii poate fi controlată direct din aplicație.

Noua aplicație TrailerConnect® beUpToDate este orientată spre nevoile managerilor de flotă și ale dispecerilor. Acesta informează toți utilizatorii portalului de telematică prin intermediul telefonului mobil cu privire la locațiile actuale ale parcului lor de semiremorci, a timpilor de întrerupere și a datelor privind mișcarea.

Semiremorca cu prelată S.CS Universal X-Light expusă în premieră la transport logistic 2019

Schmitz Cargobull a transferat funcțiile și vizualizările individuale de la portalul TrailerConnect® 2.0 la aplicația mobilă.

O caracteristică interesantă a aplicației beUpToDate este faptul că poziția tuturor remorcilor sau a uneia este afișată în timp real prin intermediul Google Maps.

În plus, aplicația furnizează informații despre starea actuală a remorcii, cum ar fi datele privind temperatura și unitatea de răcire, presiunea în anvelope sau încărcărea pe axe.

Funcția de căutare și filtrare integrată asigură că utilizatorii primesc o imagine de ansamblu clară.

Follow #infotrucker