ȘtiriTrailer

Semiremorca frigorifică Chereau ROAD a intrat în faza finală de testare

Chereau ROAD, prima semiremorcă frigorifică cu agregat de frig electric cu pile de combustie pe bază hidrogen a intrat în faza finală de testare.

Chereau a predat pe 4 iulie în locația din Ducey (Franța), prima semiremocă frigorifică cu agregat de frig electric cu pile de combustie pe bază hidrogen, marcând astfel începutul fazei finale de testare în cadrul proiectului de colaborare derulat pe o perioadă de peste 3 ani, care a adus împreună mulți parteneri și a însemnat o investiție de 5.5 milioane de euro.

Semiremorca frigorifică Chereau ROAD a intrat în faza finală de testare

Semiremorca frigorifică Chereau ROAD va fi testată în operațiuni zilnice de transport este către compania Malherbe. Refrigerated Optimised Advanced Design (ROAD) este un proiect colaborativ care a început în september 2016.

Pe lângă un șasiu cu greutate optimizată, semiremorca frigorifică Chereau ROAD a fost optimizată pentru a reduce rezistența aerodinamică. De asemenea, izolația corpului semiremorcii are performanțe termice îmbunătățite.

Alimentat cu energie verde produsă cu ajutorul unor pile de combustie pe bază de hidrogen montate la bord, agregatul de frig electric utilizează dioxidul de carbon ca agent frigorific.

VEZI ȘI: Austria vrea să crească taxa de drum pentru camioanele Euro VI cu 4%

În plus, semiremorca are un sistem electric regândit pentru a reduce consumul de energie și îmbunătățiri la nivel de ergonimie pentru șofer.

Pe lângă toate aceste inovații, acest proiect introduce caracteristici suplimentare de siguranță care îl va ajuta pe șofer să beneficieze de la iluminarea automată la programarea condițiilor care blochează frânele în timpul operațiunilor de încărcare sau descărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button