Top NewsTrailer

Semiremorca Krone Profi Liner: 25 de ani de la lansarea pe piață

Ajunsă la a cincea generație, semiremorca Profi Liner, cel mai bine vândut produs Krone, a împlinit 25 de ani de la lansarea pe piață.

Sutele de mii de Profi Liner de la Krone își sărbătoresc anul acesta cea de-a 25-a aniversare. Când a venit vorba de semiremorci cu obloane rabatabile, obișnuite la sfârșitul anilor ’90, remorcile Krone au fost considerate unul dintre punctele de referință la acea vreme.

Însă industria transporturilor s-a schimbat rapid. Piața internă europeană devenea din ce în ce mai mare, iar logistica fixată pe paleți a cerut semiremorci cu prelată glisantă, deoarece încărcarea se făcea din ce în ce mai mult din lateral și nu din spate. Așa a apărut pe piață semiremorca cu prelată.

Krone a răspuns la cererea în creștere cu propria sa semiremorcă cu prelată, dar designul a avut inițial piedicile sale constructive.

„Semiremorcă cu prelată glisantă Krone era o semiremorcă cu obloane rabatabile modificată, în care am omis pur și simplu să mai punem părțile laterale rabatabile. La început au fost probleme mari, deoarece rezistența vehiculului s-a modificat negativ fără părțile laterale rabatabile”, își amintește Uwe Sasse, director general pentru proiectare și dezvoltare la Krone până în 2022.

Semiremorca Krone Profi Liner a împlinit 25 de ani
Semiremorca Krone Profi Liner – prima generație

Fondatorul Krone Scandinavia, Leif Toft, cel mai mare client al Krone de la acea vreme, i-a trimis o scrisoare lui Bernard Krone în care-i cerea o reproiectare completă a semiremorcii cu prelată. După 6 luni, prototipul noii semiremorci cu prelată Krone era gata. Aceasta era plină de inovații, dintre care unele se regăsesc și astăzi la Profi Liner: perete frontal din oțel, ușa spate din oțel cu balama cu o singură articulație, construcția de bază a șasiului și traseul cablurilor.

VEZI ȘI: Semiremorca ultra-lungă Kögel este adecvată pentru transportul combinat

Singurul lucru care lipsea era un nume atrăgător care să poată fi înțeles în toate țările.

Profi Liner, o gamă pentru profesioniști

Rainer Steuernagel, la acea vreme șeful departamentului de vânzări și marketing al Krone, a avut o idee genială: „Profi Liner”. Numele atrăgător a prins rapid, iar a doua jumătate a cuvântului „liner” a devenit program, astfel încât la scurt timp au fost adăugate derivatele de Coil, Mega, Paper, City, Box, Cool și Dry. Noua familie Krone Liner și-a făcut deputul pe piață la IAA 1998, chiar dacă noua denumire cuprindea parțial produse deja cunoscute.

Ajunsă la a cincea generație

În 2003, a fost lansată cea de-a doua generație Profi Liner. Pe lângă numeroasele îmbunătățiri calitative, noul cadru exterior Multi-Lock și-a sărbătorit premiera mondială. Cu acest sistem unic de fixare a încărcăturii, au fost create peste 3.000 de posibilități de ancorare pentru fixarea mărfurilor transportate.

Cea de-a treia generație a fost lansată în 2006, de data aceasta concentrându-se pe reducerea costurilor ciclului de viață și a greutății.

Odată cu introducerea pe piață a celei de-a patra generație Profi Liner, în 2009, obiectivul Krone a fost simplificarea proceselor interne și reducerea costurilor logistice, pe lângă alte optimizări ale calității.

În cele din urmă, actuala semiremorcă Profi Liner vine cu o greutate de 5.950 kg în echiparea standard, cu uși spate din oțel fabricate de roboți și multe detalii noi în caroserie, precum și cu un vopsire KTL cu fosfat de zinc și acoperire cu pulbere, care a rezolvat problemele de rugină pe care le avea a patra generație. În plus, Profi Liner este disponibil cu numeroase funcții telematice.

Datorită sistemului modular sofisticat, actuala gamă Profi Liner poate fi personalizată pentru numeroase cerințe individuale. Profi Liner este, de asemenea, bine echipat atunci când vine vorba de cerințe viitoare. În 2022, Krone a lansat versiunea eTrailer dezvoltată în colaborare cu Trailer Dynamic, care îmbunătățește amprentei de carbon.

Chiar dacă Profi Liner a fost introdus pentru prima dată în urmă cu 25 de ani, semiremorca cu prelată Krone rămâne de actualitate și oferă mult potențial pentru inovații viitoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button