Trailer

Semiremorcă Schwarzmüller transformată în platformă de aterizare pentru drone

Producătorul de drone Volocopter și Schwarzmüller au conlucrat pentru a crea o aplicație complet nouă pentru o semiremorcă de transport.

Conceptul de semiremorcă Schwarzmüller se numește Mobile Vertipad, o platformă mobilă de decolare și aterizare pentru drone electrice heavy-duty VoloDrone.

Semiremorcă Schwarzmüller transformată în platformă de aterizare pentru drone

Noua semiremorcă a fost prezentată recent, în cadrul Congresului ITS de la Hamburg. Cu această ocazie, VoloDrone a efectuat primul test de zbor în public.

Schwarzmüller își propune să înceapă testele cu Mobile Vertipad în 2023. Ea are dimensiuni normale: 12 metri lungime, 2,4 metri lățime și 3,9 metri înălțime. Containerul care adăpostește drona ar urma să se transforme într-o platformă, printr-o simplă apăsare de buton.

Deschiderea are loc în două faze. În prima fază, o substructură metalică de suport se extinde din șasiu. Apoi, pereții containerului se desfac conform principiului origami și formează o platformă circulară cu diametrul de 20 de metri. Platforma se desface și strânge rapid, putând fi transportată în altă locație cu ajutorul unui cap tractor.

VEZI ȘI: Livrările cu drone din Australia, suspendate după atacurile ciorilor (VIDEO)

Platforma poate fi proiectată pentru o sarcină relativ mică, deoarece drona VoloDrone încărcată cu marfă cântărește doar cât o mașină mică. Datorită structurii ușoare, cel mai probabil materialele folosite vor fi metalice doar ca o primă soluție temporară.

VoloDrone este o dronă electrică produsă de Volocopter, care poate transporta o sarcină utilă de 200 kg de marfă pe o distanță de până la 40 km. Posibile aplicații sunt în logistică (livrări de colete grele în locuri izolate, între porturi și nave sau între două insule), agricultură (protecția recoltelor) sau infrastructură (livrări pe șantiere).

Mobile Vertipad poate fi folosită nu doar pentru transportarea și lansarea dronelor, ci și ca stație de încărcare a bateriilor sau ca atelier de service. Cei doi parteneri vor dezvolta un proiect separat în domeniu, cu Volocopter responsabil pentru aeronavă și Schwarzmüller pentru platforma mobilă.

Din aceeași categorie...

Back to top button