Platforma digitală Sennder a preluat operațiunile Uber Freight în Europa

Platforma digitală Sennder a preluat operațiunile Uber Freight în Europa
Sennder, cea mai mare platformă digitală de mărfuri din Europa, a anunțat că a preluat operațiunile de transport din Europa ale platformei americane de transport și logistică Uber Freight.

Uber Freight își va derula operațiunile de transport prin intermediul platformei start-up-ului digital Sennder, iar la schimb, americanii primesc o participație minoritară în cadrul companiei din Berlin.

Platforma digitală Sennder a preluat operațiunile Uber Freight în Europa

Tom Christenson, director general pe Europa al Uber Freight, va deveni Chief Operating Officer la Sennder, iar Daniel Warner, actualmente Head of Shipper Operations la Uber, va prelua funcția de Senior Vice President Commercial la Sennder. Restul echipei Uber Freight, care are sediul în Amsterdam, va lucra, la finalizarea tranzacției, pentru Sennder.

Sennder și Uber vor să ofere soluții operatorilor de transport și de spații logistice și să intermedieze cooperarea dintre aceștia în SUA, Canada și Europa.

Astfel, Sennder va direcționa clienții săi din America de Nord spre Uber Freight, iar Uber Freight va face acest lucru în Europa. Prin acest parteneriat, cele două companii își măresc zona operațională: Uber în Europa, Sennder în America de Nord.

VEZI ȘI: Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Sennder oferă o serie de soluții digitale care oferă servicii pentru transportatorii mici prin care încearcă să optimizeze rutele, să reducă cursele goale și să eficientizeze afacerile acestora.

Încă de la înființare, în 2015, start-up-ul din Berlin a reușit să atragă investiții de 120 de milioane de Euro. În lunia iunie Sennder a fuzionat cu compania franceză Pendant Everoad și de curând a făcut un Joint Venture cu Poșta Italiană.

După finalizarea tranzacției cu Uber Freight, Sennder va avea birouri în 7 țări și o echipă de peste 500 de angajați care vor coordona aproximativ 50.000 de curse pe lună în toată Europa.

Follow #infotrucker