Știri

Sentință favorabilă dată unui client în cazul scandalului prețurilor

Tribunalul din Hanovra a dat o sentință favorabilă pentru un client în cazul scandalului prețurilor ce vizează procătorii de camioane europeni.

Sancționați de Autoritatea Europeană Antitrust, producătorii de camioane europeni care au format un cartel al prețurilor au primit o nouă lovitură pe 18 ianuarie 2018, când municipalitatea din Göttingen a primit o sentință favorabilă împotriva companiei MAN Truck & Bus, producător care a denunțat înțelegerea dintre constructori.

Sentință favorabilă dată unui client în cazul scandalului prețurilor

Acum, curtea germană trebuie să cuantifice daunele pe care producătorul de camioane bavarez le va plăti în compensație administrației orașului Göttingen.

Cazul s-a bazat pe hotărârea Comisiei Europene care a aplicat producătorilor de camioane europeni implicați o amendă record de 3.7 miliarde euro.

În conformitate cu legislația comunitară, decizia Comisiei Europene poate fi folosită ca probă într-o cauză civilă pentru despăgubirea daunelor.

În România, transportatorii români pot începe recuperarea prejudiciului creat de producătorii de camioane prin intermediul Societății Civile de Avocați Boboc și Partenerii.

Pentru detalii, puteți suna la +40 723302909 sau trimite un e-mail la: office@scpboboc.ro sau octavian@scpboboc.ro.

Din aceeași categorie...

Back to top button