Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks

Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks
Connected Safety reprezintă cel mai nou sistem de siguranță născut din cooperarea a doi dintre pionierii siguranței rutiere, Volvo Trucks și Volvo Cars.

Cooperarea extinsă între diferiți actori din domeniul auto reprezintă una dintre cele mai importante chei pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks

Acest lucru este confirmat și de specialistul în siguranța traficului din cadrul Volvo Trucks, Carl Johan Almqvist, pe care infotrucker.ro l-a întâlnit anul trecut în Slovacia în cadrul evenimentului Volvo Future Trends and Innovation, care spune că, “dacă mai multe vehicule pot să facă schimb de informații în timp real cu privire la situația din trafic, acestea vor reduce riscul accidentelor”.

Astfel, după ce Volvo Cars a introdus pe piață serviciul Connected Safety în 2016, în 2018, a venit rândul celor de la Volvo Trucks să fac acest lucru.

Acest serviciu le permite camioanelor și automobilelor Volvo să facă schimb în mod automat de informații în timp real privind situații periculoase de trafic.

Schimbul de informații în timp real este posibil deoarece cele două companii împărtășesc date privind siguranța prin intermediul unui sistem bazat pe tehnologie cloud.

Connected Safety a fost dezvoltat pentru a trimite avertizări vehiculelelor conectate la serviciu aflate în apropiere, ori de câte ori șoferul unuia dintre ele activează lumini de avertizare (avariile).

Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks

Serviciul a fost gândit pentru situații periculoase, precum cea a un vehicul oprit lângă drum în condiții de vizibilitate redusă, care riscă să fie lovit din spate, fapt ce ar putea avea consecințe grave.

Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks

Astfel, o alertă emisă în avans tuturor șoferilor de autoturisme și camioane din apropiere le va da posibilitatea acestora de a reduce viteza și a ajusta condusul la condițiile de trafic pentru a evita o coliziune.

Pe termen lung, serviciul bazat pe cloud poate fi extins cu funcții suplimentare de îmbunătățire a siguranței.

Volvo Trucks va introduce inițial Connected Safety pe noile camioane din Suedia și Norvegia, unde alături de Volvo Cars înregistrează o proporție semnificativă din înmatriculările anuale de vehicule noi.

Serviciul Connected Safety disponibil pe noile modele Volvo Trucks

Dat fiind faptul că tehnologia este supusă îmbunătățirii, iar multe vehicule vor fi conectate la sistem, informațiile în timp real vor deveni o completare importantă a diferitelor sisteme inteligente de siguranță și suport pentru șofer prezente pe camioanele Volvo.

VEZI ȘI: Monitorizarea stării anvelopelor maximizează durata de viață și sporește siguranța

Alte sisteme de siguranță suplimentare pentru prevenirea accidentelor prezente pe camioanele Volvo sunt:

Adaptive Cruise Control: sistem de control activ al vitezei de croazieră care ajută șoferul să mențină o distanță prestabilită față de vehiculul din față.

Collision warning with Emergency Brake: proiectată pentru a alerta șoferul în legătură cu riscul unei coliziuni cu vehiculul din față și pentru a activa frânele, dacă este necesar.

Driver Alert Support: avertizează șoferul să se oprească pentru o pauză în cazul în care sistemul identifică semne de neatenție.

Mai multe despre Volvo Trucks Connected Safety

– Iată cum funcționează funcția Connected Safety: când sunt aprinse luminile de avertizare (avarie), camionul trimite un semnal prin intermediul telefonului mobil conectat la Internet către serviciul de cloud al Volvo Trucks. De acolo informațiile sunt transmise serviciului similar al Volvo Cars. O alertă este apoi transmisă tuturor autoturismelor conectate și camioanelor care se apropie de locația vehiculului ale cărui lumini de avertizare au fost activate.

– Connected Safety va fi disponibil pe modelele Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX echipate cu sistemul integrat Volvo Trucks pentru servicii și infotainment, în funcție de specificațiile camionului și de alegerea serviciilor.

– Volvo Cars oferă Connected Safety pe toate noile modele Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90, Volvo V60 și Volvo V90.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.