CarburantiInfoTechLansareȘtiri

Furnizorul de carduri de carburant UTA a intrat pe piața din România

Grupul german UTA (Union Tank Eckstein GmbH & Co. KG), unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și servicii dedicate transportatorilor de mărfuri și persoane, a intrat pe piața românească și are peste 700 de stații de alimentare partenere la nivel național.

Înainte de a vă spune de intențiile Union Tank Eckstein GmbH & Co. KG pe piața din România ne-am gândit să vă prezentăm în două cuvinte compania. Aceasta a fontată în 1963 de Heinrich Eckstein și are în prezent aproximativ 400 de angajați care procesează lunar peste 3 milioane de tranzacții efectuate cu cardurile UTA. Cu o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de euro în 2014, compania este deținută în proporție de 51% de familiile fondatoare Eckstein și van Dedem, 34% de grupul Edenred și 15% de producătorul german de vehicule Daimler AG. Sediul central al companiei este în Kleinostheim/Main, subsidiare în Berlin, Munchen, Hamburg, Dusseldorf și sucursale europene în Franța, Italia, Olanda, Spania, Ungaria și de acum în România.

Principalul motiv pentru care compania germană a decis să intre pe piața din România este stâns legat de cifrele pieței autohtone, cele peste 36.000 companii de transport de marfă și persoane și un parc național de vehicule comerciale de aproximativ 207.000 de vehicule fiind un argument important în luarea acestei decizii. Mai mult, poziția georgrafică a României în regiune este un alt factor care a decis intrarea pe piață. Conform UTA, coridorul rutier dintre Europa Centrală și de Vest și Europa de Est, va fi o cale foarte importantă pentru transportul de bunuri până în 2013. În plus, transportul rutier de marfă își va menține cota de volum de aproximativ 80% până în 2030.

Furnizorul de carduri de carburant UTA a intrat pe piața din România

Înainte de a intra pe piață, UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) a încercat să înțeleagă nevoile transportatorilor din România. Astfel, în urma studiului realizat la începutul acestui an, a rezultat faptul că, transportatorii vor reduceri la costul carburantului, acces la o rețea extinsă de stații de alimentare, flexibilitate și posibilitatea de a plăți la termen, un furnizor cu notorietate, alimentarea cu combustibil de calitate, proactivitate și furnizarea de consultanță specializată, rambursarea rapidă a TVA și nu în ultimul rând efectuarea plăților facturilor în lei sau euro.

[pullquote align=”right” cite=”Iulian Alexe, Development Director al Edenred, responsabil pentru operațiunile UTA în România” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]După cum probabil știți, sunt foarte multe companii românești care beneficiază de noile reglementări din punct de vedere cabotaj, făcând transport intracomunitar. Transportatorii români sunt foarte competitivi pe piața din vest și lucrul asta se vede în modul și în rutele pe care ei își desfășoară activitatea.[/pullquote]

Cardurile de carburant UTA asigură decontarea fără numerar pentru alimentarea cu carburant și pentru servicii diverse în peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate în 40 de țări europene, precum și decontarea taxelor de drum, servicii de reparații auto, asistență de urgență și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale. De asemenea, cardurile UTA asigură servicii esențiale cum ar fi rambursarea de TVA și accize la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxul de numerar.

În prezent, UTA are peste 81.000 de clienți și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare, pentru care asigură o rețea de acceptare foarte largă, cu stații de alimentare echipate corespunzător pentru camioane, în toată Europa.

Cardurile și serviciile UTA sunt adresate atât operatorilor cu flote mari, cât și celor cu flote medii sau mici, pentru care cardurile asigură autonomie deplină în realimentarea cu carburanți și servicii auto pe întreg teritoriul european, eliminând dependența față de un singur furnizor de carburant. Companiile de transport pot obține prin intermediul cardurilor și serviciilor UTA economii importante în costurile de alimentare cu carburant.

[pullquote align=”full” cite=”Volker Huber, CEO al grupului UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]România este o piață cu mare potențial, există un număr mare de companii care efectuează transporturi de mărfuri și pasageri, atât local, cât și internațional. Transportatorii români au o reputație foarte solidă și sunt competitivi pe piața europeană a transporturilor. Cum UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii pentru transportatori, am urmărit cu interes dezvoltarea pieței din România în ultimii ani. În urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achiziționat un pachet de 34% din acțiunile UTA în 2014, am câștigat o poziție unică în România și am decis să ne bazâm pe experiența Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piața locală, și să demarăm operațiuni directe în România. Avem ambiții mari în România și vom dedica toate resursele necesare pentru a le îndeplini.[/pullquote]

Datorită sistemului de plată ce presupune emiterea unei singure facturi bilunare pentru toate cheltuielile legate de vehicule, ce poate fi achitată în lei sau euro, termene de plată sunt mult îmbunătățite pentru transportatori.

Mai mult, UTA Drive&Save® le asigură transportatorilor control maxim asupra costurilor, cu raportări detaliate de cheltuieli, analize de consum și sisteme de alertă timpurie ca instrumente de control.

Cardurile UTA au o rețea largă de acceptare inclusiv în România, pe lângă alte 39 de țări europene. Printre cele peste 700 de locații afiliate în România se numără OMV, MOL, Lukoil și Gazprom, precum și multe stații de benzină independente.

[pullquote align=”full” cite=”Vianney du Parc, Director General al Edenred România” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Bazându-ne pe cei peste 50 de ani de experiență și soliditate internațională a grupului UTA, combinate cu leadership-ul în servicii B2B al Edenred în România, considerăm că UTA poate aduce servicii și beneficii superioare pentru transportatorii români. Cardurile UTA asigură autonomie deplină pe întreg teritoriul european, eliminând dependența de un singur brand, pentru toate tipurile de transportatori comerciali: flote de dimensiuni medii și mici, precum și flote de mari dimensiuni. În România există aproximativ 30.000 de companii care prestează transporturi de mărfuri și pasageri, iar obiectivul nostru este să devenim unul dintre furnizorii lor preferați în următorii 3 ani.[/pullquote]

Compania germană de lângă Frankfurt (Kleinostheim) și-a format inclusiv o echipă dedicată alcătuită din oameni cu experiență în domeniu pentru business-ul din România, condusă de Iulian Alexe, Business Development Director al Edenred, responsabil pentru operațiunile UTA în România.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button