Setarea clasei de greutate în aparatul Toll Collect este obligatorie și necesară

Setarea clasei de greutate în aparatul Toll Collect este obligatorie

Setarea clasei de greutate și a numărului de axe este obligatorie și necesară, pentru vehiculele sau combinațiile de vehicule peste 18 tone.

De la 1 ianuarie 2019, guvernul german va crește tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere supusă taxării pentru vehicule și combinații de vehicule de peste 7.5 tone.

Ca o noutate, tariful pentru vehicule și combinații de vehicule de peste 18 tone va fi calculat în funcție de greutate, numărul de axe și clasa de poluare, la care se va adăuga un cost de 0.002 euro pentru polaure fonică.

Pentru moment, procedura legislativă, care conține și noi obligații de cooperare pentru conducătorii auto, nu a fost încă finalizată, ceea ce înseamnă că mai poate suferi modificări.

În urma dezvoltării sistemului de taxare, începând cu iunie 2018, toate unitățile de bord Toll Collect active afișează pe ecran noile clase de greutate.

Dacă în trecut clasele de greutate diferențiau vehiculele nesupuse taxării (sub 7.5 tone) de cele supuse taxării (peste 7.5 tone), acum, acestea definesc tariful.

Pe ecranul unităților de bord Toll Collect se disting mai multe clase de greutate după cum urmează:

≥ 7.5 tone – 11.99 tone
≥ 12 tone – ≤ 18 tone
> 18 tone cu până la trei axe
> 18 tone cu patru sau mai multe axe

Pentru a determina greutatea totală a combinațiilor de vehicule, se adaugă greutatea brută individuală a vehiculelor. Calculul nu include greutatea suporților și cuplei de remorcare.

De la 1 ianuarie 2019, setarea clasei de greutate pe unitate de bord va fi obligatorie și absolut necesară, pentru calculul taxei de drum.

În cazul în care conducătorul auto nu va declara clasa de greutate pe aparatul Toll Collect la intrarea în Germania, acesta va fi amendat.

VEZI ȘI: O utilitară Tesla? Elon Musk face trimitere către o colaborare cu Mercedes

În plus, pentru vehicule și ansambluri de vehicule de marfă de peste 18 tone, acesta trebuie să precizeze și numărul de axe.

Pentru vehiculele de marfă supuse taxării de până în 18 tone, declararea numărul de axe este opțională.

Construcția tarifului aplicat
Pentru vehiculele de marfă de până în 18 tone, tariful nu suferă nicio modificare, acestea fiind cele anunțate de TSG euroShell.

Noutatea a apărut la vehiculele și combinațiile de vehicule cu greutatea mai mare de 18 tone sub trei axe, respectiv patru sau mai multe axe, unde, pe lângă clasa de greutate, tariful va format din costul poluării aerului în funcție de clasa de emisii și cel pentru poluare fonică de 0.002 euro.

Cei care nu știu modul de funcționare al unității de bord Toll Collect și setarea claselor de greutate, pot urmări clipul de mai jos.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.