Bus

Setra LE convertit în ambulanță cu 4 paturi de terapie intensivă

Crucea Roșie Germania se bazează în operațiunile legate de pandemia de coronavirus pe un autobuz interurban Setra convertit în ambulanță.

Modelul S 415 LE din seria Setra MultiClass este utilizat ca ambulanță pentru terapie intensivă de mare capacitate. Autobuzul de 12,3 metri lungime a fost convertit de specialiștii Daimler Buses în doar 6 săptămâni, la fabrica din Neu-Ulm.

Setra LE convertit în ambulanță cu 4 paturi de terapie intensivă

Vehiculul special a fost dotat cu patru paturi de terapie intensivă și toate echipamentele necesare. El va fi folosit de Crucea Roșie pentru transferul rapid și în siguranță al pacienților între spitale.

Autobuzul a fost în primă fază un vehicul demo cu 43 de scaune. Majoritatea acestora au fost înlăturate pentru a face loc patru tărgi cu roți electrohidraulice și mecanismelor de încărcare la bord. La bord mai există 4 ventilatoare, 4 monitoare de observare, un dispozitiv cu ultrasunete și un aparat de măsurare a saturației de oxigen din sânge.

VEZI ȘI: Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Echipamentele permit transportarea pasagerilor în mai multe poziții. Autobuzul mai dispune de 7 scaune pentru personalul medical însoțitor și spații de stocare pentru medicamente și instrumente medicale. Ca orice ambulanță, modelul S 415 LE are sirenă și girofare de culoare albastră. Pentru garantarea intimității, geamurile au fost acoperite cu folie.

Podeaua specială permite o curățare și dezinfectare rapidă. De asemenea, un sistem de pulverizare cu dezinfectant poate fi folosit după încheierea fiecărei misiuni. Șoferul și însoțitorii stau într-un compartiment separat ermetic de cel al pacienților, iar sistemul de ventilare a fost modificat în consecință.

Fabrica Daimler Buses din Neu-Ulm a mai transformat un autobuz Mercedes-Benz Citaro în ambulanță de mare capacitate și un autobuz interurban Setra S 416 LE în centru de testare Covid. Recent, fabrica a produs și un model Setra S 415 LE care va funcționa ca centru mobil de vaccinare.

Setra LE convertit în ambulanță cu 4 paturi de terapie intensivă

Din aceeași categorie...

Back to top button