Setul TopFit îi ajută pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă

Setul TopFit îi ajută pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă
Setul TopFit transformă cabina lui Mercedes-Benz Actros într-o mică sală de fitness, ajutându-i pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă și sănătoși.

Astăzi, meseria de șofer profesionist a devenit una foarte stresantă, acest fapt datorându-se traficului tot mai aglomerat, presiunii timpilor de livrare, operațiunilor de încărcare și descărcare sau căutării unui loc de parcare.

Setul TopFit îi ajută pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă

În plus, șezutul în spatele volanului ore îndelungate, indiferent cât de ergonomic ar fi scaunul, poate fi orice, dar sănătos sigur nu.

Predispoziția șoferilor de camion de a se îngrășa, respectiv apariția durerilor de spate sunt doar două dintre posibilele consecințe ale unei vieți dezordonate

În medie, șoferii profesioniști pierd 24 de zile de muncă pe an din cauza bolilor profesionale, iar tendința este în creștere.

Heiko Gebhardt, șofer Fehrenkötter s-a simțit prins în acest trend.

În urmă cu un an, Heiko avea o greutate de 115 kg, iar spatele lui a început să-i facă probleme.

Astfel, acesta a decis să scadă în greutate prin schimbarea sistematică a dietei și efectuarea de exerciții fizice regulate.

Ușor de zis, greu de făcut, mai ales pentru cei care sunt pe drumul cinci zile pe săptămână și ajung acasă doar la câteva săptămâni.

Dacă alimentația poate fi controlată relativ ușor, când vine vorba exerciții fizice regulate la o sală de fitness la finalul zilei ca măsură preventivă ori vizităla un fizioterapeut pentru tratarea durerilor acute, lucrurile sunt ceva mai complicate.

VEZI ȘI: FlixBus a deschis primul magazin propriu de bilete din România

Un truc în acest sens este mișcarea la bord, pe care și publicația noastră a recomandat-o în cadrul campaniei #mișcareîndeplasare.

Grație inițiativei companiei Fehrenkötter, Actros-ul lui Heiko Gebhardt a fost echipat cu TopFit-Set, astfel că, acesta are la bord propria sală de fitness.

Setul TopFit îi ajută pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă

În timpul pauzelor de condus zilnice, Heiko face exerciții pentru a combate în mod activ tensiunea musculară și pentru a întări mușchii care sunt predispuși la stres.

TopFit-Set cuprinde o placă din placaj robust, la care sunt atașate două cârlige de fixare metalice, ce permit prinderea benzilor elastice din cauciuc. Setul vine cu doua perechi de benzi elastice cu rezistență diferită.

Setul este completat de o pereche de mânere flexibile, ergonomice care se rotesc pentru a urmări mișcările mâinilor, reducând tensiunea pe încheietura mâinii.

Setul TopFit îi ajută pe șoferii Fehrenkötter să se păstreze în formă

Având în vedere că aplicarea metodelor corecte este la fel de importantă ca și pregătirea fizică pentru un stil de viață sănătos, Heiko Gebhardt folosește sistematic suportul profesional care vine cu setul TopFit.

Acesta este compus dintr-o serie de videoclipuri realizate în strânsă cooperare cu specialiști în sport.

„Fit Basic”, „Strong Fit”, „Top Fit” și „Power Fit” conțin fiecare câte șase exerciții destinate domeniilor relevante ale gâtului, umerilor, brațelor superioare, abdomenului și spatelui superior/inferior.

Utilizând setul TopFit în combinație cu o dietă echilibrată, Heiko Gebhardt a reușit să slăbească de la 115 kg la 80 kg.

Follow #infotrucker