Sfarsit de luna iulie negru pe drumurile din Italia

Sfarsit de luna iulie negru pe drumurile din Italia

Rasturnari, coliziuni si caderi in rau, acesta este tabloul sfarsitului de luna iulie pe drumurile din Italia.

In perioada 20 si 25 iulie 2015, noua soferi de camion din Italia si-au pierdut viata in timpul programului, una din cauza fiind caldura excesiva care afecteaza grav reactiile la volan.

Saptamana neagra a inceput luni, 20 iulie, cand Giuliano Gibini (63 de ani) caruia i s-a facut rau la volan in timp ce se afla pe langa Roma. Acesta a reusit sa traga camionul pe dreapta, pentru a evita crearea de accidente si a apelat ambulanta, insa prea tarziu, echipele de salvare l-au gasit fara viata in cabina.

Sfarsit de luna iulie negru pe drumurile din Italia

A doua zi, Dughetti Ezio (52 de ani) aflat la volanul unui camion al companie din Albenga, a lovit parapetul de protectie de pe autostrada A26 in zona Ovada. In prima faza nu a parut un grav, deoarece acesta a coborat din cabina pentru a evalua daunele, apoi a sunat la politia rutiera. Cand patrula a ajuns la locul incidentului, acestia l-au gasit cazut pe sosea, fara semne vitale.
In seara zilei de joi, 23 iulie, Milosav Otasevic (54 de ani) a oprit camionul sau articulat intr-o statia de carburant Stanghella (Padova). La sapte dimineata, atunci cand proprietarii au deschis benzinaria l-au vazut culcat pe un pat dar au crezut ca doarme. Dupa cateva ore, acestia au observat ca soferul nu iese din cabina, au anuntat Politia. Cand acestia au deschis cabina, l-au gasit mort, probabil in somn din cauza unui stop-cardiac.

Chiar cu o saptamana inainte un alt accident grav a fost cauzata de o boala sau de un atac de somn. Miercuri, 15 iulie, inainte de ivirea zorilor, camionul cisterna incarcat cu lapte al lui Moussa Chaksi (71 de ani), a iesti de pe drum izbind cu putere parapetul unei case si s-a oprit la marginea piscinei acesteia. Primul om a fost salvat de pompieri, care l-au extras din cabina, pentru cealalta persoana aflata la bord, salvatorii ne mai putand face nimic.

Din pacate sfarsitul de luna a mai adus 3 decese ale sferilor de camion pe drumurile din Italia, printre acestia aflandu-se, Alfredo Fioravanti (50 de ani).

Vremea caniculara de afara impreuna cu oboseala la volan sunt printre cele mai periculoase combinati, prima dintre ele fiind in prezent un pericol foarte mare pentru sanatate. Pe aceasta cale va recomandam pe cat posibil sa mergeti cu aerul conditionat pornit, sa va hisdratati si sa evitati mancarurile sarate, picante sau bogate in grasimi.

Chiar si un sofer perfect sanatos poate avea probleme din cauza acestor factori.

 

Follow #infotrucker