ȘtiriUtil

Sfaturi din partea autorităților britanice pentru a stopa pătrunderea ilegală a migranților

Autoritățile britanice au pregătit un scurt ghid pentru sporirea siguranței transportatorilor care intră pe teritoriul său, pentru a stopa pătrunderea ilegală a migranților.

Autoritățile vor astfel nu doar să asigure o siguranță sporită, dar și să împiedice trecerea granițelor în mod ilegal de către migranții aflați pe Continent.

Sfaturi din partea autorităților britanice pentru a stopa pătrunderea ilegală a migranților

În Marea Britanie, un șofer de camion, un subcontractor sau un operator poate fi amendat cu până la 2.000 de lire sterline pentru fiecare migrant pe care îl „transportă” ilegal.

În aceste condiții, dar și în contextul Brexit-ului, autoritățile britanice îi sfătuiește pe transporatori să securizeze și mai bine vehiculele pentru a stopa migranții care călătoresc în mod clandestin.

Atât operatorul companiei, cât și șoferul pot fi amendați în cazul în care vehiculul nu dispune de un sistem de siguranță adecvat sau dacă acesta nu este utilizat corespunzător.

Pentru companile de transport, un sistem eficient include următoarele: instrucțiuni scrise pentru utilizarea sistemelor de siguranță pe care șoferii să le înțeleagă, sisteme pentru securizarea vehiculului și a încărcăturii, training pentru șoferi în acest domeniu, o listă cu operațiunile pe care șoferii lor să le facă în momentul în care securizează un transport și, nu în ultimul rând, o verificare a șoferilor pentru ca transportatorul să fie sigur că aceștia au respectat regulile impuse.

VEZI ȘI: Solaris livrează 25 de autobuze electrice Urbino 12 în orașul polonez Katowice

Pentru șoferi, un sistem eficient de siguranță include: dispozitive pentru securizare transportului după încărcare, verificarea acestor dispozitive după fiecare oprire, inclusiv înainte de a pătrunde pe teritoriul Marii Britanii și însemnări în lista cu operațiunile pe care aceștia trebuie să le facă în momentul în care securizează un transport.

În cazul în care șoferii depistează un imigrant care călătorește în mod clandestin, aceștia sunt obligați să contacteze poliția.

De asemenea, ar fi bine să citiți codul de practici pentru a stopa migranții care călătoresc în mod clandestin.

Din aceeași categorie...

Back to top button