Top NewsUtil

Sfaturi pentru a vă proteja de soare

Biroul Federal pentru protecția consumatorului (BVL) din Germania a publicat recent o serie de sfaturi pentru toți cei care ies din case în miezul zilei. Implicit, aceste sfaturi pot fi aplicate și de șoferii profesioniști, întrucât, în marea majoritate a timpului aceștia nu sunt protejați de razele de soare.

După cum probabil știți, razele soarelui nu pot da doar acele arsuri și îmbătrânirea prematură a pielii. De multe ori, expunerea îndelungată a pielii la soare poate provoca afecțiuni grave, precum cancer.

Sfaturi pentru a vă proteja de soare

De aceea, autoritățile care coordonează BVL (Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit) spun că ar trebui evitată expunerea directă la soare în intervalul 11 – 15. Pentru cei care nu au cum să facă acest lucru – implicit și șoferii aflați pe drumuri – autoritatea vine cu câteva sfaturi.

În primul rând, îmbrăcămintea pe care o purtăm. Contrar așteptărilor, hainele deschise la culoare nu protejează de razele UV, din contră, hainele mai largi și cele închise oferă o protecție suplimentară.

VEZI ȘI: ADAC se așteaptă la blocaje în trafic în statul Renania de Nord-Westfalia

Părțile corpului care nu sunt acoperite de haine ar trebui și ele protejate, iar pentru asta e nevoie de cremă de protecție. Ce nivel de protecție ar trebui să alegi? Depinde de nuanța pielii și de cât de mult ești expus la soare. În general, copiii au nevoie de o cremă cu factor de protecție 30, iar adulții de una cu factor de protecție 20

În cazul în care nu știi ce să alegi, poți opta oricând pentru o cremă cu un factor și mai mare de protecție.

Tot reprezentanții BVL spun să nu te zgârcești cu crema. Acoperă întreaga suprafață a pielii expuse cu un strat bun de cremă astfel încât aceasta să își facă treaba. Chiar și după ce te vei da cu cremă, nu uita că aceasta nu te protejează 100% de razele solare, motiv pentru care încearcă să mai treci, din când în când, și pe sub o zonă protejată complet. Adică să mergi să stai la umbră.

Nu uita nici de ochi. Autoritățile recomandă achiziționarea unor ochelari de soare pe care să găsești scris UV-B sau UV-A.

Din aceeași categorie...

Back to top button