ȘtiriUtil

Sfaturi utile pentru a rămâne sănătos și în formă atunci când ești șofer de cursă lungă

Meseria de șofer de cursă lungă este una dintre cele mai dificile, nu doar pentru că întotdeauna trebuie să ajungi cu marfa la timp, ci pentru că trebuie să ai grijă de ceilalți participanți la trafic, dar și de tine.

Sammy Lloyd este unul dintre șoferii cu experiență, iar el a fost de acord să dezvăluie pentru blog-ul Uber Freight, câteva dintre obiceiurile pe care le face ori de câte ori pleacă într-o cursă lungă.

Sfaturi utile pentru a rămâne sănătos și în formă atunci când ești șofer de cursă lungă

Toate acestea sunt gândite pentru ca la finalul cursei, starea lui de sănătăte și forma fizică să nu fie afectate major.

Sammy preferă mâncarea gătită, dar timpul stâns pe care îl are face ca de multe ori să fie nevoit să mănânce și hrană mai puțin sănătoasă.

Pentru a scăpa de astfel de obieciuri, Sammy își gătește mâncarea. Nu vă gândiți că prepară o tocăniță cu miel, ci își pregătește o salată cu somon, oțet din mere și un sos acrișor. Nu e greu de preparat, dar este considerată un preparat sănătos.

Pentru momentele în care vrea doar „să guste” câte ceva, Sammy își pregătește de acasă snack-uri sănătoase: fructe, ciocolată neagră și diferite tipuri de nuci naturale (migdale, caju, nucă etc.).

De asemenea, hidratarea este un lucru de care niciun șofer nu ar trebui să uite, iar Sammy are pus bine mai mulți litri de apă în cabină. Încearcă să limiteze consumul de bături acidulate, deoarece acestea te deshidratează. La fel ca pentru mulți dintre noi, cafeaua rămâne una dintre plăcerile lui vinovate.

VEZI ȘI: Detalii despre noul Peugeot Expert, utilitara francezilor disponibilă în 3 variante de caroserie

Somnul trebuie să fie o prioritate, iar Sammy știe că pentru a avea un drum fără accidente trebuie să se odihnească. Nu sare peste programul de coodihnă deoarece știe cât de important este.

Mișcarea este un alt factor de care șoferul ține cont. De câte ori are ocazia face o serie de exerciții de încălzire și tonifiere a mușchilor. De cele mai multe ori, în cabină are și câteva greutăți de mici dimensiuni.

Pentru că există o mulțime de aplicații pentru telefoanele mobile, Sammy a găsit câteva care să-l ajute să aibă o dietă echilibrată atunci când conduce.

Acestea îi amintesc când trebuie să facă puțină mișcare, când poate mânca niște snack-uri sau când ar trebui să consume apă. Recomandarea noastră este și o brațară de fitness pentru monitorizarea activității.

Nu doar starea fizică trebuie să fie bună. Sammy mizează și pe starea de spirit, iar pentru a rămâne antrenat și la acest nivel, șoferul ascultă diferite podcast-uri sau cărți audio. Pentru a se elibera de gânduri, fredonează muzica preferată.

Ține legătura cu prietenii și cu familia pentru că doar așa starea de spirit va fi la un nivel ridicat.

La final, Sammy menționează că nu se ferește să intre în contact cu alți șoferi. Acesta menționează că întotdeauna are de câștigat din acest tip de experiențe.

Din aceeași categorie...

Back to top button