Top NewsUtil

Sfaturi utile pentru șoferii surprinși de protestele fermierilor din Europa

Aceste sfaturi utile vă vor ajuta să asigurați siguranța șoferilor și a încărcăturii în timpul protestelor fermierilor din Europa.

Protestele fermierilor din Europa (Germania, Franța, Belgia și Spania) par să continue în următoarele zile, poate săptămâni. Așa cum s-a demonstrat, în timpul acestora pot apărea situații neplăcute pentru șoferii de camion.

Tocmai de aceea este important să fiți bine pregătiți, să știți cum să acționați și ce puteți face dacă lucrurile merg prost pe drum.

Pentru companiile de transport și logistică, acest lucru înseamnă multe bătăi de cap pentru a preveni ca șoferii să ajungă în ambuteiaje interminabile sau în situații neplăcute. Însă, dacă acest lucru se întâmplă, este important să fiți bine pregătiți și să știți ce trebuie și ce puteți face dacă lucrurile merg prost.

VEZI ȘI: Franța: Fermierii au atacat camioane care transportau mărfuri din România

Așadar, dacă șoferii sau încărcătura ajung într-o situație periculoasă, aceștia trebuie să apeleze imediat poliția prin intermediul numărului european de urgență 112 și ambasada României din țara în care se află. Apoi să sune angajatorul, care la rândul său să anunțe asiguratorul despre situației.

Cinci sfaturi utile pentru transportati și șoferii acestora

  • În primul rând, urmăriți îndeaproape situația actuală a traficului internațional. Puteți face asta pe site-uri naționale cu cele mai recente informații despre rețeaua rutieră din Belgia, Germania, Franța și Spania.
  • Verificați în prealabil ce rute ocolitoare sunt posibile în cazul unor blocaje existente sau iminente. Blocajele nu sunt întotdeauna anunțate. Iată câteva link-uri utile către organizațiilor profesionale din Franța, Germania, Belgia și Spania.
  • Asigurați-vă că aveți suficientă mâncare, apă și combustibil.
  • În cazul transportatorilor, consultați-vă cu clientul. Este clientul conștient de orice risc și responsabil de călătorie? În plus, discutați dacă este posibilă o compensație financiară pentru timpul suplimentar de conducere.
  • Asigurați-vă că aveți o listă cu numerele de telefon importante: numere de urgență, asigurător de marfă, ambasade și asistență rutieră.

Dacă vă aflați într-un blocaj rutier

  • Păstrați o legătură strânsă cu angajatorul. Sunați imediat la departamentul de planificare dacă vă aflați într-un blocaj și cereți sfaturi despre cum să ieșiți din el.
  • Păstrați-vă calmul și nu vă asumați niciun risc. Dacă vi se cere, cooperați pentru a preveni o posibilă agresiune a voastră, a camionului sau a încărcăturii.
  • În cazul în care există o situație iminentă de pericol pentru voi sau pentru încărcătura voastră, sunați la 112.

În cazul unor daune

  • În cazul în care ansamblul sau încărcătura suferă avarii, trebuie să luați legătura imediat cu asigurătorul pentru ca acesta să poată lua măsuri imediate.
  • Încercați să documentați daunele cu fotografii, dar dacă puteți face acest lucru în siguranță.

Din aceeași categorie...

Back to top button