Carburanti

Shell a deschis două noi stații de alimentare cu LNG, în Germania

Compania Shell a deschis două noi stații de alimentare cu LNG în Knetzgau și Wesselin, astfel că rețeaua sa din Germania a ajuns la 20 de locații.

Stația de alimentate cu LNG din Knetzgau asigură o alimentare mai bună în apropierea autostrăzii A70, ieșirea 11, pentru traficul de camioane către și din Cehia.

Shell a deschis două noi stații de alimentare cu LNG, în Germania

De asemenea, Shell a inaugurat o stație de alimentare cu LNG în Thiersheim, Franconia Superioară. Stația din Wesseling este locată pe A555, ieșirea 5, și consolidează rețeaua Shell în Renania de Nord-Westfalia și către Olanda.

Deși în ultima perioadă este contest ca fiind un combustibil curat, LNG-ul este important pentru a atinge obiectivelor de mediu în transportul rutier, deoarece tehnologia este deja matură și economică. Acesta poate ajuta imediat la reducerea de CO2 de până la 22% comparativ cu un diesel convențional.

VEZI ȘI: În septembrie, BAG a aplicat amenzi de aproape 130.000 de euro

Pentru a reduce și mai mult aceste emisii, Shell a decis să transforme infrastructura LNG în bio-GNL înainte de 2025.

„O extindere continuă a infrastructurii LNG joacă un rol important în decarbonizarea transportului rutier de mărfuri”, spune Sönke Kleymann, director general al EuroShell pentru traficul de mărfuri grele.

Din aceeași categorie...

Back to top button