CarburantiȘtiri

Shell a deschis prima sa stație de alimentare cu LNG din Franța

Shell a inaugurat prima sa stație de alimentare cu LNG din Franța, la Mionnay pe autostrada A46, drumul rapid care face legătură între Givors și Anse.

Cererea pentru LNG a crescut cu 12.5% în 2019, volumul atins fiind de 359 de milioane de tone. Iar acest lucru înseamnă că producătorii de camioane, dar și companiile de transport au început să acorde o atenție deosebită mediului, iar gazul natural lichefiat face parte din seria combustibililor care generază mult mai puțin CO2 decât motorina.

Shell a deschis prima sa stație de alimentare cu LNG din Franța

Prima stație Shell din Franța care comercializează LNG are o suprafață de 4.000 de metri pătrați și include 2 pompe și trei benzi de acces pentru camioane.

„În aceeași direcție cu planurile Shell, suntem încântați că facem parte din acest proiect de tranziție către LNG în Europa și vom pregăti o rețea îmbunătățită în anii următori”, a declarat Michael Littière, Business Development Manager LNG France.

VEZI ȘI: Pe viitor, MAN va colabora doar furnizorii sustenabili

Stația este echipată cu tehnologia brevetată LIN Assist dezvoltată de Crystar. Aceasta folosește nitrogen lichid pentru răcirea tancurilor și recuperare gazelor care se evaporă în unitățile de stocare. În acest fel, Shell se asigură că nu vor exista posibile scăpări sau acumulări de gaze explozive în zonă.

De asemenea, linia pompelor din noua stație cu gaz natural lichefiat este marcată cu zone colorate, astfel încât, oamenii să înțeleagă și mai clar care sunt regiunile periculoase.

Conform oficialilor companiei, flotele care utilizează camioane alimenate cu LNG vor putea alimenta folosind cardurile Shell LNG.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button