ȘtiriTransport 4.0

Shell a încheiat un parteneriat strategic cu Smart Freight Center

Shell susține organizația non-profit Smart Freight Center, pentru dezvoltarea platformei “Formării managerului de transport inteligent” (Smart Transport Manager Training – STMT).

Programul de “școlarizare” este disponibil în online și și-a propus să ofere soluții utile managerilor de transport, atunci când vine vorba de reducerea emisiilor de CO2, a creșterii eficienței și scăderii costurilor în transportul rutier de mărfuri.

Shell a încheiat un parteneriat strategic cu Smart Freight Center

Pe platformă sunt disponibile informații despre cele mai noi metode și tehnologii din industria de transport și se oferă planuri de acțiune și exemple concrete pentru punerea în practică a soluțiilor prezentate.

Conform celor de la Smart Freight Center, managerii de flote care au aplicat planurile de acțiune disponibile pe platformă au constatat o scădere a consumului de combustibil cu 5 până la 20 de procente, plus o reducere a costurilor de exploatare a flotelor.

„Parteneriatul nostru cu cei de la Smart Freight Center este un pas important în vederea colaborării noastre mai strânse cu cei din industria de transport pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele în ceea ce privește reducerea emisiilor de noxe, conform acordului de la Paris. Credem că una dintre soluții este o gestionare mai eficientă a flotelor, iar prin platforma STMT reușim să punem asta în practică”, a spus Troy Chapman, vicepreședinte Global Marketing B2B & OEM Lubricants al Shell Lubricant Solutions.

VEZI ȘI: MAN a lansat o axă față cu sarcină de 10 tone, pentru camioane cu macara pe șasiu

„Susținerea venită de la Shell Lubricants pentru programul nostru Smart Transport Manager Training ne ajută să ajungem la și mai multe companii și împreună vom avea un impact și mai mare atunci când vine vorba de reducerea emisiilor de CO2 în industria de transport. Transportul rutier de mărfuri este responsabil pentru 62% din emisiile din sectorul de logistică, dar sunt încrezător că împreună cu toți actorii din domeniu vom putea transporta bunuri cu emisii zero până în 2050“, a spus și Bonne Goedhart, Business Development Manager la Smart Freight Center.

Shell și Smart Freight Center au căzut de acord că pentru atingerea obiectivelor stabilite în cadrul Acordului de la Paris toți actorii din industrie trebuie să colaboreze și să găsească soluții împreună pentru dezvoltarea de tehnologii și găsirea unor soluții eficiente la nivel global.

Programul de școlarizare a fost dezvoltat de experți din industrie și este disponibil la nivel internațional (https://smartfreightcentre.talentlms.com/catalog/info/id:125,cms_featured_course:1). Acesta are 5 module de studiu:

  1. Combustibili, aditivi și uleiuri: cum influențează alegerea acestora costurile și emisiile de CO2
  2. Șoferul: cum trebuie să conducă și să se comporte un șofer pentru a ajuta la reducerea consumului, a emisiilor și a eficientizării fluxului de lucru
  3. Vehicule: eficientizarea utilizării vehiculelor in flote, alegerea optimă a fiecărui tip de vehicul în funcție de tipul de transport
  4. Monitorizare: eficientizarea flotelor și reducerea emisiilor prin folosirea unor unelte eficiente de monitorizare a vehiculelor, șoferilor și proceselor logistice
  5. Digitalizare și informatizare: modul prin care flotele pot reduce costurile și emisiile prin folosirea soluțiilor telematice, digitalizarea proceselor de lucru și informatizarea companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button