Sustenabilitate

Shell va comercializa un camion alimentat cu hidrogen

Alianța ”Next Mobility Accelerator”, formată din Shell Deutschland GmbH, MaierKorduletsch Gruppe și Paul Nutzfahrzeuge, a prezentat la ITS World Congress din Hamburg un camion de mediu tonaj alimentat cu hidrogen.

În cadrul alianței, Paul Nutzfahrzeuge va construi noul camion cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen, folosind componente cheie de la Mercedes-Benz Special Trucks, ZF și Toyota. Carosierul se va ocupa și de repararea și întreținerea camioanelor.

Shell va comercializa un camion alimentat cu hidrogen

MaierKorduletsch va construi prima stație de alimentare cu hidrogen pentru aceste camioane. De asemenea, Shell va furniza hidrogenul ”verde” și va dezvolta platforma de comercializare a camioanelor, în baza unei oferte de plată pe kilometru.

Shell plănuiește să ofere clienților europeni până la 2.500 de camioane cu celulă de combustie și până la 2.500 de stații de alimentare cu hidrogen până în 2025.

VEZI ȘI: Shell va construi o rețea de alimentare cu hidrogen între Rotterdam, Koln și Hamburg

Baza noului camion Shell alimentat cu hidrogen este un șasiu cu cabină de la Mercedes-Benz Atego, pe care Paul Nutzfahrzeuge va monta un sistem de propulsie ZF și o celulă de combustie Toyota.

Camionul de 15 tone (24 de tone cu remorcă) are rezervoare de 30 kg de hidrogen, care asigură o autonomie de până la 500 km. Primele 25 de prototipuri vor fi testate începând din 2022, alături de clienți selectați. Producția de serie este programată să înceapă în 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button