CarburantiTop News

Shell va construi la Rotterdam una din cele mai mari instalații de biocombustibili din Europa

Shell va investi în construcția unei instalații de biocombustibili de 820.000 de tone pe an la Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam, Olanda, cunoscută anterior sub numele de rafinăria Pernis.

Noua instalație va ajuta Olanda și restul Europei să îndeplinească obiectivele obligatorii la nivel internațional de reducere a emisiilor.

Shell va construi la Rotterdam una din cele mai mari instalații de biocombustibili din Europa

Odată construită, acesta va fi una dintre cele mai mari din Europa pentru producția de combustibil de aviație durabil (SAF) și motorină regenerabilă din deșeuri.

O instalație de această dimensiune ar putea produce suficientă motorină regenerabilă pentru a elimina 2.800.000 de tone de emisii de dioxid de carbon (CO2) pe an, echivalentul eliminării a peste 1 milion de mașini din Europa de pe drumuri.

Pentru producția biocombustibililor se vor folosi metode avansate de producție. Se așteaptă ca instalația să utilizeze tehnologia pentru a capta emisiile de carbon din procesul de fabricație și a le stoca într-un câmp de gaz gol sub Marea Nordului prin proiectul Porthos.

VEZI ȘI: Camioanele cu gaz sunt la fel de dăunătoare pentru climă, precum cele diesel, arată un raport T&E

O decizie finală de investiții pentru Porthos este așteptată anul viitor.

Viitoarea instalație de producție a biocombustibililor va ajuta Shell să își atingă propriul obiectiv de a deveni o afacere cu energie netă zero emisii până în 2050, în concordanță cu progresele societății către atingerea obiectivelor climatice ale Acordului de la Paris.

Din aceeași categorie...

Back to top button