CarburantiȘtiri

Shell a inaugurat prima pompă de alimentare cu hidrogen din Marea Britanie

Shell a anunțat că a inaugurat prima pompă de alimentare cu hidrogen din Marea Britanie pe M25 în cadrul stației de carburant Cobham.

Stația de alimentare Cobham este prima dintr-un total de trei locații pe care Shell intenționează să le echipeze cu pompe de alimentare cu hidrogen până la finalul lui 2017.

Shell a inaugurat prima pompă de alimentare cu hidrogen din Marea Britanie

Inaugurarea primei pompe de alimentare cu hidrogen din Marea Britanie vine ca urmare a succesului înregistrat de instalarea unor pompe similare în stații de carburant din California și Germania.

De altfel, Shell și-a arătat intenția ca până în 2023 să deschidă 400 de stații de carburant cu pompe de alimentare cu hidrogen.

În prezent, compania este într-un proces avansat de evaluare a potențialului de piață din SUA, Canada, Elveția, Austria, Franța, Belgia, Luxemburg și Olanda.

Pompa de alimentare cu hidrogen este complet autonomă și crează hidrogen la fața locului utilizând apă de la robinet și energie electrică.

VEZI ȘI: Aplicație web-based care simulează eficiența aerodinamică a camioanelor

Instalația asigură hidrogen la două presiuni prin două tipuri diferite de ajutaj, la 350 bari și 700 bari, acesta din urmă fiind normal pentru sistemele auto. Fiind sub presiune, procesul de alimentare este ușor diferit față de pompele diesel/benzină și mai apropiat de pompele de GPL.

Unitatea de pompare și vehiculul comunică prin intermediul unui sistem cu infraroșu, iar odată ce plata a fost autorizată și duza conectată, prin apăsarea unui buton se poate verifică presiunea din instalație și capacitatea disponibilă, înainte de a se face plinul.

Prețul de alimentare cu hidrogen este de 9.99 lire/kg, însă Shell are ca țintă prețul de 7 lire/kg în cazul în care volum de vânzări va crește.

Urmărește #infotrucker pe:
FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button