GreenZone

Shell începe construirea infrastructurii de încărcare pentru camioane

Shell a conectat la rețea stațiile publice de încărcare pentru camioane de la benzinăria de pe Georgswerder Bogen din Portul Hamburg.

În viitor, camioanele electrice vor putea fi încărcate acolo la stații de încărcare de înaltă performanță (360 kW), cu energie electrică provenită 100% din surse regenerabile, folosind Shell Card.

Shell începe construirea infrastructurii de încărcare pentru camioane

Compania completează astfel gama existentă de soluții de încărcare la sediul companiei (Private Depot Charging) și, în același timp, dă startul dezvoltării unei rețele de încărcare pentru camioane electrice la nivel național.

Shell intenționează să construiască infrastructura de încărcare pentru camioane la nodurile importante de transport din Germania, până în 2025. Următoarele stații de încărcare pentru camioane sunt planificate la Hanovra.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

„Vrem să fim partenerul preferat de decarbonizare și să ajutăm clienții noștri să-și reducă amprenta de carbon”, spune Sönke Kleymann, Managing Director EuroShell Deutschland. Compania oferă deja clienților săi de carduri de combustibil opțiunea de a alimenta cu LNG, bio-LNG și hidrogen, în plus față de Shell FuelSave Diesel.

La începutul anului trecut, în Germania era înmatriculate 43.700 de camioane electrice. Shell răspunde acum acestei cereri cu o ofertă corespunzătoare și, în același timp, sprijină și parteneri strategici precum Portul Hamburg.

Din aceeași categorie...

Back to top button