CarburantiTop News

Shell a lansat Hydrogen Pay-Per-Use în Germania

Disponibil din luna august în Germania, Shell Hydrogen Pay-Per-Use este o modalitate accesibilă pentru transportul greu de mărfuri de a explora hidrogenul ca și combustibil.

Potrivit Shell, serviciul Hydrogen Pay-Per-Use ajută flotele să facă tranziția către camioane cu zero emisii cu investiții, complexitate și riscuri reduse, în schimbul unei taxe lunare care nu a fost comunicată. Acest lucru oferă o soluție alternativă de transport pentru a menține mărfurile în mișcare.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Clienții au acces la un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen Mercedes-Benz AG Atego de 15 tone, cu asigurare completă a șoferului și a vehiculului pentru a reduce riscul operațional, asistență pentru întreținere și timp de realimentare de 15 minute.

Shell a lansat Hydrogen Pay-Per-Use în Germania

Densitatea energetică ridicată a hidrogenului oferă camioanelor o autonomie mare. De fapt, acestea pot parcurge până la 450 km între două realimentări, în funcție de utilizare.

Până în 2040, 85% din camioanele noi vândute vor fi electrice

Tranziția către camioane cu emisii zero va perturba întregul lanț valoric al transportului rutier, fiind așteptați noi jucători, parteneriate și produse.

Se așteaptă ca cererea de camioane cu emisii zero să crească substanțial, în parte pentru că se așteaptă ca TCO să scadă cu aproximativ 10% în următorii 5-10 ani. Până în 2035, majoritatea camioanelor noi vândute în China, Uniunea Europeană și Statele Unite vor fi electrice, potrivit McKinsey.

VEZI ȘI: Stații de reîncărcare pentru camioane electrice la fiecare 60 km de-a lungul principalelor coridoare de transport ale UE

Din cauza cheltuielilor de capital inițiale ridicate necesare pentru producerea camioanelor cu emisii zero, precum și a riscurilor tehnologice mai mari implicate de trecerea la o nouă tehnologie, operatorii de flote vor prefera opțiunile de leasing care se ocupă și de furnizarea și întreținerea infrastructurii de încărcare.

Până în 2040, se preconizează că 85% din camioanele noi vândute și 40% din toate camioanele aflate în circulație vor avea un sistem de propulsie cu emisii zero. Pentru a satisface cererea viitoare, industria va avea nevoie de o capacitate suplimentară de producție de baterii egală cu 12 gigafabrici până în 2030.

Mai mult, camioanele cu zero emisii vor adăuga aproximativ 6% la cererea actuală de energie electrică și vor necesita investiții de 450 de miliarde de dolari în infrastructură până în 2040.

Din aceeași categorie...

Back to top button