CarburantiTop News

Shell se concentrează pe infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice

Shell se pregătește pentru un viitor electric și plănuiește să închidă 1.000 de benzinării pentru a se concentra pe infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice. Cele 1.000 de benzinării reprezintă echivalentul a doar 4% din locațiile sale.

Gigantul petrolier Shell își regândește strategia de afaceri pentru a se concentra din ce în ce mai mult pe energia regenerabilă și pe infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

În raportul său Energy Transition Strategy 2024, Shell a anunțat că intenționează să renunțe între 2024 și 2025 la 1.000 de benzinării (inclusiv la joint-venture). Compania a precizat că această mișcare are ca scop realocarea resurselor către infrastructura de încărcarea vehiculelor electrice „ca răspuns la o cerere tot mai mare venită din partea clienților.

În prezent, există aproximativ 40 de milioane de astfel de vehicule (BEV și PHEV) pe șosele, urmând ca până în 2030 să ajungă la 275 de milioane. Disponibilitatea punctelor de încărcare va fi esențială pentru creșterea vehiculelor electrice, scrie Shell în raportul Energy Transition Strategy 2024.

Gigantul petrolier are deja o investiție globală în încărcarea vehiculelor electrice. De asemenea, are o anumită experiență în transformarea benzinăriilor clasice în stații de încărcare. Până la sfârșitul anului 2023, Shell Recharge, divizia de încărcare a vehiculelor electrice, exploata aproximativ 54.000 de puncte de încărcare publice pentru vehicule electrice în diverse locații din întreaga lume. Această cifră a crescut de la 27.000 în 2022.

Până în 2025, compania dorește să ajungă la aproximativ 70.000 de puncte de încărcare publice și la aproximativ 200.000 până în 2030.

VEZI ȘI: Germania: Consiliul Federal aprobă folosirea HVO100

Shell nu a menționat care sunt locațiile benzinăriilor pe care dorește să renunțe, dar este clar că încearcă să reproducă o parte din succesul pe care l-a avut cu stațiile de încărcare pentru vehicule electrice din China și în alte țări.

Shell se concentrează pe infrastructura de încărcarea vehiculelor electrice

Spre exemplu, în septembrie, Shell Recharge a deschis cea mai mare stație de încărcare pentru vehicule electrice la aeroportul din Shenzen, China. Stația de încărcare, un joint-venture între Shell și producătorul chinez de automobile electrice BYD (cota de participare a Shell este de 80%) are 258 de încărcătoare și o rată de utilizare de două ori și jumătate mai mare decât media locală. China este una dintre cele mai importante piețe în creștere pentru afaceri în domeniul mobilității.

În ceea ce privește gazul natural, Shell consideră că, în viitor, acesta va juca doar un „rol de rezervă, deoarece multe procese industriale necesită o fiabilitate ridicată a alimentării cu energie electrică”.

Din aceeași categorie...

Back to top button