Magazin

Shogun-ul in versiunea lui Mika Auvinen

Finlandezul Mika Auvinen este recunoscut in lumea soferilor profesionisti europeni pentru extravaganta sa in materie de camioane customizate. Timp de mai bine de zece ani, acesta a participat la competitiile europene de profil cu diferite tipuri de camioane, fara a castiga insa marele premiu. Totusi, perseverenta finalndezului a dat in cele din urma roade, astfel ca, in 2008 acesta a castigat prestigiosul trofeu Trucstar cu a lui Scania V8 R620 Shogun.

In anul 2007, la expozitia Nordic Trophy, Mika Auvinen, s-a aflat foarte aproape de a castiga marele premiu. Desi s-a prezentat cu un camion customizat impecabil, marele premiu a fost castigat de rivalul sau la aceste concursuri, Juha Rismaa. In acel moment, presa de specialitate si organizatorii competitiei au crezut ca aparitia din 2007 ar putea fi si ultima pentru Mika. Totusi, Auvinen nu s-a lasat astfel ca in 2008 impreuna cu echipa sa si camionul Scania V8 R620 a castigat concursul european Trucstar. Pentru a castiga acest premiu, Auvinen a gandit totul in cel mai mic detaliu. Echipa a fost organizata asemeni uneia de Formula 1, fiecare membru al ei avand un rol bine stabilit. Desenele si denumirea camionului au fost inspirate din cultura japoneza ce aminteste de vechii conducatori ai samurailor din japonia feudala. Fortand putin lucrurile, putem spune ca Mika Auvinen, a fost un ronin al concursului Trucstar din 2008, un samurai rebel.

Shogun-ul in versiunea lui Mika Auvinen

Shogun-ul lui Mika

Camionul este la baza un autosasiu 6×2 Scania V8 R620, in acel moment cel mai puternic model al constructorului suedez, accesorizat pana in dinti. A ales acest model pentru a avea un impact mai mare asupra juriului si al participantilor la eveniment, sunetul produs de un propulsorul V8 fiind unic. Vopseaua pentru care Auvinen a optat a fost de departe una atipica pentru o tara nordica. De la oglinzi pana la bara din spate, totul este vopsit in nuante de portocaliu aprins. Pana aici, nimic neobisnuit ar spune multi dintre noi. Partea interesanta abia acum incepe! Grila radiatorului a fost “imbracata” cu un bullbar imens cromat, a carui forma stilizeaza mastile de lupta pe care samurai le purtau. In plus, acesta a montat deasupra parbrizului, o sabie autentica de samurai precum si un numar impresionant de proiectoare si goarne. Toata suprafata camionului a fost desenata cu aerograful de catre Terje Aspmo, acesta fiind inspirat de numeroasele filme cu samurai, durata totala a intregii lucrari fiind de aproximativ 10 luni. Totul a fost acoperit de o pelicula de lac special, rezistent la schimbari climatice precum si la ultraviolete. Interior este predominat de culoarea portocalie, la fel ca si partea exterioara. In mod natural multe elemente de decor sunt metalice si cromate asemenea sabiilor samurailor. La partea interioara accentul a fost pus mai mult pe sunet astfel ca, acesta este “captusit” cu incinte musicale.
[nggallery id=11] Date interesante ale camioanelor participante in astfel de concursuri

Majoritatea, camioanelor customizate care sunt inscrise in concursurile de gen au doua lucruri in comun: unu, proprietarii lor sunt din tarile nordice si doi, suprastructurile sunt tip siloz iar intreg ansamblul are 25 metri si 60 tone. Explicatia este oarecum la indemana, acest tip de transport este unul profitabil din mai multe puncte de vedere. Camioane vin decorate integral, desenele de pe acestea acoperind si cel mai mic panou iar unde nu se poate altfel, locul respectiv este cromat. Vopselurile folosite, ar face invidious chiar si un impatimit al tuning-ului auto, acestea fiind de cea mai buna calitate. Investitiile intr-un astfel de camion pot atinge de multe ori si 200.000 euro pe langa pretul de achizitie.

Din aceeași categorie...

Back to top button